Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Η γυμναστική δυναμώνει το μυαλό των παιδιών!

Η γυμναστική δυναμώνει το μυαλό των παιδιών!

από kmir

gumnastiki paidiΗ ενασχόληση με εξωσχολικές αθλητικές δραστηριότητες παρέχει σημαντικά οφέλη τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική υγεία των παιδιών, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Pediatrics.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόι παρατήρησαν ότι τα παιδιά έχουν καλύτερη συγκέντρωση και επεξεργάζονται καλύτερα τις ιδέες τους, εάν γυμνάζονται περίπου 1 ώρα την ημέρα.

Στη μελέτη συμμετείχαν 221 παιδιά προ-εφηβικής ηλικίας και τα ερευνητικά δεδομένα κάλυπταν περίοδο εννέα μηνών.

Αρχικά, οι ερευνητές πραγματοποίησαν εγκεφαλικές απεικονίσεις καθώς και γνωστικά τεστ. Στη συνέχεια, ζητήθηκε από μισά παιδιά να συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων.

Μετά τους 9 μήνες, παρατηρήθηκε σημαντική βελτίωση της φυσικής κατάστασης αλλά και των νοητικών δεξιοτήτων για τα παιδιά που γυμνάζονταν σε καθημερινή βάση.

Η μελέτη δε διευκρινίζει ποια είναι η ιδανική διάρκεια των καθημερινών προπονήσεων για τα παιδιά ώστε να παρατηρηθούν τα παραπάνω οφέλη, καθώς εν μέρει αποδίδονται στις κοινωνικές επαφές που κάνουν τα παιδιά μεταξύ τους στο πλαίσιο των αθλητικών δραστηριοτήτων.

 

 

 

www.onmed.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies