Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Η φτώχεια αυξάνει τον κίνδυνο για παιδιά με σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής!

Η φτώχεια αυξάνει τον κίνδυνο για παιδιά με σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής!

από kmir

ftwxeia paidiaΑυξημένες πιθανότητες να έχουν υπερκινητικά παιδιά παρουσιάζουν οικογένειες με οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.

Σύμφωνα με έρευνα της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Έξετερ, που δημοσιεύεται στο περιοδικό παιδοψυχιατρικής «Journal of Child Psychology and Psychiatry».

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 19.500 παιδιά, που είχαν γεννηθεί μεταξύ 2000 – 2002.

Η ανάλυση έδειξε πως τα παιδιά με ΔΕΠΥ ήταν αναλογικά περισσότερα στις οικογένειες κάτω από το όριο της φτώχειας σε σχέση με το γενικό πληθυσμό.

Η πιθανότητα μιας φτωχής οικογένειας χωρίς δικό της σπίτι να έχει υπερκινητικό παιδί, ήταν περίπου τριπλάσια σε σχέση με μια πιο ευκατάστατη οικογένεια, που ζούσε σε ιδιόκτητη κατοικία.

Επίσης προέκυψε ότι οι γυναίκες με χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο έχουν διπλάσια πιθανότητα να έχουν υπερκινητικό παιδί σε σχέση με τις μητέρες που είναι απόφοιτες πανεπιστημίου.

Ακόμα, οι μονογονεϊκές οικογένειες είναι πιθανότερο να έχουν παιδί με ΔΕΠΥ σε σχέση με τις οικογένειες με δύο γονείς.

Τέλος, οι πιθανότητες μιας πολύ νέας μητέρας να γεννήσει παιδί με ΔΕΠΥ, είναι σημαντικά υψηλότερες από τον μέσο όρο των μητέρων.

«Υπάρχει μια γενετική – κληρονομική διάσταση στο Σύνδρομο Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας, όμως η νέα μελέτη παρέχει ισχυρές ενδείξεις πως το ΔΕΠΥ επίσης σχετίζεται με ένα μειονεκτικό κοινωνικό και οικονομικό υπόβαθρο», δήλωσε η επικεφαλής της μελέτης Τζίνι Ράσελ.

www.onmed.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies