Αρχική ΔιάφοραΣυνεντεύξεις Η Ευρυδίκη στο familylife.gr!

Η Ευρυδίκη στο familylife.gr!

από kmir

euridiki coverΠοια είναι τα λάθη που κάνουν οι γονείς;

Δε ξέρω, ειλικρινά. Ο καθένας βλέπει τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία. Και εννοείται η συμπεριφορά μας έχει συνήθως να κάνει και με το χαρακτήρα των παιδιών.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι είμαστε υπερπροστατευτικοί ως γονείς, θέλουμε να έχουμε τον έλεγχο με αποτέλεσμα να μην αφήνουμε στα παιδιά μας περιθώρια για πρωτοβουλίες, με κίνδυνο να μειωθεί η αυτοπεποίθηση τους.

Άλλες φορές τα κακομαθαίνουμε και δε βάζουμε όρια, κάτι επίσης βασικό για την ισορροπία της σχέσης μας αλλά και του ίδιου του παιδιού.

Μπορεί μια σύγχρονη μητέρα να συνδυάσει μητρότητα και καριέρα;

Σαφέστατα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τηρεί τις προτεραιότητες ώστε να κρατούνται οι ισορροπίες. Και εννοείται ότι τα παιδιά μας έχουν πάντα προτεραιότητα.

Ένα διαζύγιο επηρεάζει το παιδί; 

Νομίζω ότι οι γονείς επηρεάζονται περισσότερο γιατί ανησυχούν κυρίως για τα παιδιά. Ενώ τα παιδιά χρειάζονται ειλικρινή αντιμετώπιση και αγάπη, οι γονείς πολλές φορές πιστεύουν ότι η αλήθεια θα τα πληγώσει και ξεκινάει ένας φαύλος κύκλος ανάμεσα στο κρυφτό και στις τύψεις.

Τι απολαμβάνετε να κάνετε με το παιδί σας;

Όταν ήταν μικρός ο γιος μου, του άρεσε πολύ να του διαβάζω παραμύθια. Μοιράζαμε έτσι το χρόνο μας ανάμεσα στα παραμύθια, τις ταινίες, το θέατρο και τους παιδότοπους, όπου εννοείται έπαιζα κι εγώ μαζί του. Τώρα που μεγάλωσε απολαμβάνω κυρίως τις συζητήσεις μαζί του, μέσα από τις οποίες βλέπω τη ματιά των νέων απέναντι στη ζωή και την κοινωνία.

Τι χρειάζεται ένα παιδί για να μεγαλώσει σωστά;

Αγάπη, φροντίδα, ώριμη αντιμετώπιση και όνειρα.

Ποια είναι τα όνειρα που ακόμα δεν έχετε πραγματοποιήσει;

Δεν κάνω πολλά όνειρα… μόνο για το γιο μου ονειρεύομαι στην ουσία και για την Κύπρο μου. Θα ήθελα να δω το παιδί μου ευτυχισμένο και πετυχημένο με ότι επιλέξει να κάνει στη ζωή του και την Κύπρο μας «ελεύθερη». Τα άλλα, τα δικά μου όνειρα, είναι μικρά, χειροπιαστά και κοντινά. Ένα κάθε φορά.

Εκτός από αυτά το παιδικό θέατρο και τη τηλεόραση, έχετε κάποια άλλα επαγγελματικά σχέδια;

Θα κυκλοφορήσει ένα cd-dvd της τελευταίας μου παράστασης από το ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ και παράλληλα ετοιμάζω και κάποια καινούργια τραγούδια.

Εμφανίσεις θα κάνω σε διάφορες μουσικές σκηνές παράλληλα με την παιδική παράσταση και αρχές Δεκεμβρίου ευελπιστώ, ότι θα έχω έτοιμη και την καινούργια μου παράσταση με τίτλο “ON MY OWN”.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies