Αρχική Πριν την εγκυμοσύνηΨυχολογία H Δευτέρα είναι η καλύτερη μέρα για να θέσουμε στόχους!

H Δευτέρα είναι η καλύτερη μέρα για να θέσουμε στόχους!

από kmir

Από Δευτέρα ξεκινάω δίαιτα!

Οι ερευνητές στη συνέχεια ανέλυσαν έρευνες της Google για τη λέξη «δίαιτα». Όχι μόνο οι άνθρωποι έψαχναν συμβουλές για δίαιτα κοντά στην αρχή του νέου έτους, αλλά τα στοιχεία της έρευνας κορυφώθηκαν επίσης στην αρχή κάθε νέας εβδομάδας, στην αρχή του εξαμήνου ή αμέσως μετά από κάποια εθνική γιορτή.

Οι ερευνητές επιπλέον παρατήρησαν, πότε πήγαιναν οι φοιτητές στο γυμναστήριο, ενός κέντρου άθλησης, στο πανεπιστήμιο. Η συλλογή δεδομένων από τις αυτόματες ηλεκτρονικές κάρτες που διαβάζονταν κατά την είσοδο των φοιτητών στο γυμναστήριο αποκάλυψαν ότι οι επισκέψεις στο γυμναστήριο αυξήθηκαν δραματικά κοντά σε ημερομηνίες ορόσημα. Οι φοιτητές ήταν πολύ πιο πιθανό να αρχίσουν να αθλούνται στην αρχή της νέας εβδομάδας, στην αρχή του εξαμήνου ή αμέσως μετά από κάποια γιορτή.

Οι εταιρείες που προσπαθούν να κινητοποιήσουν τους εργαζομένους για να υλοποιήσουν τους μακροπρόθεσμους στόχους, ίσως θα πρέπει να σκεφτούν πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να το κάνουν. Ακόμα και το να περιμένει κανείς να περάσουν οι διακοπές ή να έρθει η πρώτη του μήνα, υπάρχει προοπτική να βελτιώσει τα κίνητρα του για να κινητοποιηθεί προς την επαγγελματική του ανάπτυξη, στην αναζήτηση νέων εργασιών ή ακόμα στην επένδυση για την αποταμίευση σύνταξης.

«H πληθώρα καινούριων ευκαιριών για νέα αρχή, σε όλη τη διάρκεια του έτους, δίνει επαναλαμβανόμενες ευκαιρίες σε ανθρώπους να προσπαθήσουν την προσωπική αλλαγή, οπότε ακόμη και αν αποτυγχάνουν αρχικά, ίσως επιτύχουν μεταγενέστερα», συμπεραίνουν οι συγγραφείς.

 

 

www.psychologynow.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies