Αρχική Είμαι ΈγκυοςΣτάδια Εγκυμοσύνης Η 8η εβδομάδα της εγκυμοσύνης!

Η 8η εβδομάδα της εγκυμοσύνης!

από kmir

neraΣτην 8η εβδομάδα περισσότερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του προσώπου γίνονται προφανή όπως το επάνω χείλος, η άκρη της μύτης, τα βλέφαρα και τα αυτιά.

Το μωρό σας αναπτύσσεται ταχύτατα, κινείται και αλλάζει θέση συνεχώς, αν και δεν θα είσαστε σε θέση να αισθανθείτε ακόμη τίποτα. Η καρδιά του χτυπά με τον απίστευτο ρυθμό των 150 χτύπων το λεπτό και τόσο η βαλβίδα της πνευμονικής αρτηρίας όσο και η βαλβίδα της αορτής έχουν αρχίσει να διακρίνονται.

Η μικροσκοπική ουρά αρχίζει να εξαφανίζεται, τα χέρια έχουν μεγαλώσει κι άλλο και οι καρποί μπορεί να είναι σε κάμψη μπροστά από το στήθος του μωρού. Τα πόδια μακραίνουν και μπορεί να κάμπτονται κατά μήκος του σώματός του. Το μέγεθος του είναι όσο ένα βατόμουρο, μύρτιλο

Μέγεθος εμβρύου: 1,2-1,5 εκατοστά.

Βάρος: 1 γραμμάριο

Η μαμά: Κάποιες ενοχλήσεις στα πόδια μπορεί να κάνουν την εμφάνιση τους. Σε κάποιες γυναίκες αυτές οι ενοχλήσεις μπορεί να περάσουν σύντομα ενώ σε κάποιες άλλες μπορεί να διαρκέσουν αρκετό διάστημα.

Ο γιατρός σας μπορεί να σας συμβουλεύσει να ξεκουράζεστε περισσότερο ή να κρατάτε τα άκρα σας όσο το δυνατόν πιο ζεστά για να ανακουφίζεστε.

 

 

Του Άρη Χ. Τσιγκρή, μαιευτήρας – χειρουργός γυναικολόγος, www.aristsigkris.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies