Αρχική Είμαι ΈγκυοςΣτάδια Εγκυμοσύνης Η 26η εβδομάδα της εγκυμοσύνης!

Η 26η εβδομάδα της εγκυμοσύνης!

από kmir

kapnos sillipsiΕάν μπορούσατε να δείτε το μωρό σας, θα βλέπατε την λάμψη από τα μπλε (ή καστανά, πράσινα, ανοιχτά καστανά) μάτια του, τα οποία τώρα αρχίζουν να ανοίγουν.

Επίσης, θα είναι σίγουρα ιδιαίτερα καθησυχαστικό για εσάς και τον σύντροφο σας να ακούτε τους ήχους της καρδιάς του, ξέροντας ότι λειτουργεί σωστά, κατά τις επισκέψεις σας στον γυναικολόγο σας.

Η ανταπόκριση του μωρού σας στους ήχους αυξάνεται πιο σταθερά μέχρι το τέλος του έκτου μήνα, όταν ο σχηματισμός των ακουστικών νεύρων θα έχει ολοκληρωθεί.

Μέγεθος εμβρύου: 32-36 εκατοστά

Βάρος εμβρύου: 880 γραμμάρια περίπου

Η μαμά: Το τρίτο και τελευταίο τρίμηνο κύησης ξεκίνησε. Αυτήν την περίοδο θα δείτε μια μικρή αύξηση στην πίεση του αίματος που είναι φυσιολιογική.

Αν όμως το βάρος σας αυξηθεί ξαφνικά, αρχίζετε να βλέπετε θολά και τα άκρα σας πρηστούν υπερβολικά προσέξτε το ενδεχόμενο προεκλαμψίας.

Στην 31 εβδομάδα θέτουμε το θέμα της προεκλαμψίας πιο αναλυτικά. Σε ότι αφορά τη φυσική σας κατάσταση οι πόνοι στη μέση και στην πλάτη είναι πλεόν αρκετά ενοχλητικοί. Για να ανακουφιστείτε καθίστε κάτω και ανασηκώστε τα πόδια ψηλά.

Του Άρη Χ. Τσιγκρή, μαιευτήρας – χειρουργός γυναικολόγος, www.draristsigris.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies