Αρχική Είμαι ΈγκυοςΣτάδια Εγκυμοσύνης H 17η εβδομάδα της εγκυμοσύνης!

H 17η εβδομάδα της εγκυμοσύνης!

από kmir

kapnos sillipsiΠολλά πράγματα αλλάζουν αυτήν την εβδομάδα. Το μωρά σας κινείται περισσότερο και ακούει διάφορους θορύβους.

Ο χόνδρος που θα γίνει ο σκελετός του είναι στη φάση που αρχίζει να μετατρέπεται σε κόκαλο. Τα ματιά του μωρού σας κοιτάνε μπροστά και όχι στα πλάγια, τα αυτιά του είναι σχεδόν στην τελική τους θέση.

Αυτή την εβδομάδα και κατά την διάρκεια των επόμενων, αρχίζει να σχηματίζεται το λίπος (ή λιπώδης ιστός) το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την θερμοκρασία του σώματος και τον μεταβολισμό του.

Ενδέχεται να μην αισθάνεστε τις κινήσεις του μωρού σας κάθε μέρα κάτι που θα αλλάξει καθώς η εγκυμοσύνη σας προχωρά. Τo έμβρυο σας και ο πλακούντας σας έχει τώρα το ίδιο μέγεθος.

Μέγεθος εμβρύου: 11 – 12 εκατοστά

Βάρος εμβρύου: 100 – 140 γραμμάρια

Η μαμά: Το βάρος συνεχίζει να αυξάνεται και πολλές γυναίκες έχουν περισσότερη ενέργεια και καλύτερη διάθεση από αυτήν την εβδομάδα. Μπορεί κάποιες να αρχίσετε να νιώθετε πόνο στην πλάτη. Η μήτρα σας έχει το μέγεθος ενός μικρού πεπονιού.

Οι νέες μαμάδες αρχίζουν να αισθάνονται τις κινήσεις του μωρού τους περίπου αυτή την εβδομάδα. Πολλές γυναίκες αναφέρουν ότι οι πρώτες αισθήσεις είναι σαν φτερούγισμα ή σαν πεταλούδισμα στο στομάχι. Οι αληθινές όμως κλωτσιές δεν αρχίζουν ακόμη. Μετά από ένα μήνα ή περισσότερο θα τις νιώθετε πολύ έντονα.

Του Άρη Χ. Τσιγκρή, μαιευτήρας – χειρουργός γυναικολόγος, www.draristsigris.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies