Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! H Unicef στηρίζει τα παιδιά στην Συρία

H Unicef στηρίζει τα παιδιά στην Συρία

από kmir

unicef-logoΕπιταχύνει τις επείγουσες παρεμβάσεις της στους τομείς υγείας και διατροφής για να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες των παιδιών που πλήττονται από την κρίση στη Συρία.

Χιλιάδες παιδιά στη Συρία εξετάζονται για την πρόληψη του υποσιτισμού ως μέρος ενός περιφερειακού σχεδίου ανταπόκρισης για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων αναγκών στην υγεία και διατροφή των κατ’ εκτίμηση 1,3 εκατομμυρίων παιδιών που πλήττονται από τη συνεχιζόμενη κρίση – συμπεριλαμβανομένων των παιδιών στο εσωτερικό της Συρίας και στις γειτονικές χώρες.

Ο έλεγχος της διατροφικής κατάστασης στον προσφυγικό καταυλισμό Za’atari στη Βόρεια Ιορδανία λαμβάνει χώρα παράλληλα με την εβδομαδιαία εκστρατεία εμβολιασμών στον καταυλισμό. Η UNICEF και το Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) και συνεργαζόμενες οργανώσεις, θα ξεκινήσουν επίσης μια μεγάλης κλίμακας εκστρατεία εμβολιασμών κατά της πολιομυελίτιδας και της ιλαράς για πάνω από 100.000 παιδιά στο Za’atari, σε κοντινά διαμετακομιστικά κέντρα και σε κοινότητες που φιλοξενούν πρόσφυγες στο βόρειο τμήμα της Ιορδανίας.

«Οι συγκρούσεις έχουν διακόψει τις υπηρεσίες υγείας σε όλη τη Συρία, έτσι τα περισσότερα παιδιά των προσφύγων και οι οικογένειές τους δεν είχαν πρόσβαση στους εμβολιασμούς ρουτίνας ή σε άλλες βασικές υπηρεσίες υγείας», λέει ο Περιφερειακός Σύμβουλος της UNICEF για Θέματα Υγείας στη Μέση Ανατολή Δρ. Mahendra Sheth. «Το έργο αυτό είναι ζωτικής σημασίας, διότι κατά τη διάρκεια μιας κρίσης τα παιδιά είναι πιο ευάλωτα σε επιδημίες ασθενειών και στον υποσιτισμό, ιδιαίτερα τα παιδιά που ζουν σε συνθήκες όπως στον καταυλισμό Za’atari.»

Κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, η UNICEF και τοπικοί συνεργάτες της στη Συρία προσεγγίζουν και τις οικογένειες που έχουν καταφύγει σε σχολεία σε όλη την Δαμασκό με υγειονομική περίθαλψη που σώζει ζωές. Οκτώ κινητές ιατρικές μονάδες πρόκειται να αποσταλούν για την κάλυψη 175.000 ανθρώπων σε πολλές περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από τη συνεχιζόμενη σύγκρουση, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται Χαλέπι, Δαμασκός, Νταράα, Χάμα και Χομς. Ταχείες εκτιμήσεις για την παρακολούθηση της διατροφικής κατάστασης των παιδιών πρόκειται επίσης να κλιμακωθούν στη Δαμασκό και τις αγροτικές περιοχές της Δαμασκού.

Στο Λίβανο και το Ιράκ, όπου έχουν καταφύγει αντίστοιχα περισσότεροι από 40.000 και 15.000 πρόσφυγες από τη Συρία, παρέχονται επίσης εμβολιασμοί και η διατροφική κατάσταση των 5χρονων παιδιών παρακολουθείται στενά.

«Οι ανάγκες για την υγεία και τη διατροφή των παιδιών της Συρίας στην περιοχή αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς, έτσι πρέπει να δράσουμε τώρα για να εξασφαλιστεί ότι προστατεύονται», λέει η Περιφερειακή Διευθύντρια της UNICEF για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, Maria Calivis.

Η UNICEF απευθύνει έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα για την αύξηση της χρηματοδότησης των προγραμμάτων έκτακτης ανάγκης για νερό και υγιεινή, εκπαίδευση, υγεία και διατροφή, για τα δεκάδες χιλιάδες των παιδιών από τη Συρία και τις οικογένειές τους, τόσο στη Συρία όσο και στις γειτονικές χώρες.

Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν τα προγράμματα της UNICEF για τα παιδιά στη Συρία μπορούν να το κάνουν στο http://www.unicef.gr/emergncs/em_syria2012.php 

Η UNICEF είναι για περισσότερο από 65 χρόνια η κορυφαία οργάνωση στον κόσμο που φροντίζει για την υγεία, την εκπαίδευση, τη διατροφή και την προστασία εκατομμυρίων παιδιών σε όλο τον κόσμο. Το έργο της στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο σε εθελοντικές προσφορές.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies