Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Γυναίκα που κυοφορούσε τρίδυμα γέννησε…

Γυναίκα που κυοφορούσε τρίδυμα γέννησε…

από kmir

Moro - Tetradyma FugateΗ Κίμπερλι και ο Κρεγκ Φάτζετ δημιούργησαν στο Facebook σελίδα

για να ενημερώνουν φίλους και γνωστούς για την πορεία της υγείας των τετράδυμων μωρών τους (στη φωτογραφία).

Μπροστά σε μία τεράστια έκπληξη βρέθηκε μία 42χρονη γυναίκα από το Μισισίπι, την ώρα που γεννούσε τα τρίδυμα που κυοφορούσε.

Τη στιγμή που οι γιατροί έφερναν στον κόσμο το τρίτο από τα μωρά, είδαν με έκπληξη ότι στην κοιλιά της υπήρχε ακόμα ένα, το οποίο για κάποιο μυστηριώδη λόγο ουδέποτε είχε απεικονιστεί στα υπερηχογραφήματα της εγκυμοσύνης!

«Άκουσα τον γιατρό μου να λέει “βλέπω κι άλλα πόδια” και σκέφτηκα “δεν είναι δυνατόν, πλάκα κάνει”», δήλωσε η τρισευτυχισμένη μητέρα των τετραδύμων Κίμπερλυ Φάτζετ, η οποία γέννησε τα μωρά της την παραμονή των 42ων γενεθλίων της με καισαρική τομή, που έγινε με επισκληρίδιο αναισθησία.

Τα τέσσερα μωρά είναι όλα κορίτσια και γεννήθηκαν 13 εβδομάδες πρόωρα, γι’ αυτό και θα παραμείνουν στην Μονάδα Νεογνών του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Μισισίπι όπου γεννήθηκαν έως τις αρχές Μαΐου, που υπολογιζόταν η κανονική ημερομηνία του τοκετού.

Ο δρ Τζέιμς Μπόφιλ, καθηγητής Μητρικής & Εμβρυϊκής Ιατρικής στο κέντρο, δήλωσε ότι οι πιθανότητες να συλλάβει μια γυναίκα και να γεννήσει τετράδυμα είναι εκπληκτικά λίγες, ιδίως σε περιπτώσεις όπως της κυρίας Φάτζετ η οποία έμεινε έγκυος με φυσικό τρόπο και όχι με υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Ακόμα πιο σπάνιο, δε, είναι να γεννηθούν πανομοιότυπα τετράδυμα, όπως αυτά της 42χρονης.

«Οι πιθανότητες μη πανομοιότυπων τετραδύμων είναι μία ανά 729.000 γεννήσεις ζωντανών βρεφών, αλλά εκείνες των πανομοιότυπων δεν μπορούν καν να υπολογιστούν», είπε.

Η κυρία Φάτζετ και ο σύζυγός της Κρεγκ έχουν ακόμα μία κόρη, την 10χρονη Κέιτλιν, ενώ έχουν δημιουργήσει και σελίδα στο Facebook για να ενημερώνουν φίλους και γνωστούς για την πορεία της υγείας των μωρών τους.

 

tanea.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies