Από την Σοφία Λέκα, Ιλιον
Υλικά:
- -1 κιλό γόπες
- -1 ματσάκι μαϊντανό
- -3 ντομάτες
- -2 πιπεριές κέρατο
- -1 σκελίδα σκόρδου
- -1 κ.γ. ζάχαρη
- -αλάτι και πιπέρι
- -½ φλιτζ. Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- -Αφού έχουμε καθαρίσει και πλύνει τις γόπες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν από τα υγρά τους.
- -Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές και το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο μέσα σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτοντας το αλάτι και την ζάχαρη.
- -Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αν θέλουμε σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά.
- -Στη συνέχεια προσθέτουμε τις γόπες στο τηγάνι και τις καλύπτουμε με τη σάλτσα.
- -Τις ψήνουμε, σε χαμηλή θερμοκρασία, σκεπασμένες, για 15 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- -Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και πιπέρι.
Aν θέλετε, μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας και την δική σας αγαπημένη συνταγή. Στείλτε e-mail στο [email protected] με τίτλο “ΣΥΝΤΑΓΗ”. |