Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

από kmir

Από την Θάλεια

 

 Υλικά:

  • -800 γρ. περίπου στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε κύβους
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • -¼  κούπας σόγια σος
  • -1 κροκος αβγού
  • -Κορν φλάουρ για το τύλιγμα
  • -Λάδι για το τηγάνισμα
  • -¼ κούπας  καλαμποκέλαιο (η σησαμέλαιο αν σας αρέσει)
  • -2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • -1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • -1 καρότο σε λεπτές ροδέλες
  • -½  πράσινη, ½  κόκκινη και ½  κίτρινη πιπεριά σε τετράγωνα κομμάτια
  • -5 ρόδες ανανά σε κομμάτια
  • -½  κούπα χυμό ανανά
  • -3 κ.σ. κέτσαπ
  • -¼  κούπας άσπρο ξίδι
  • -1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • -¼  κούπας νερό

 

Εκτέλεση:

  • -Ανακατεύω τη ζάχαρη με τη μισή σόγια σος και τον  κροκο του αβγού.
  • -Βάζω τους κύβους κρέατος μέσα και αφήνω να σταθούν στο ψυγείο 1 ώρα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα (να μαριναριστεί).
  • -Στραγγίζω καλά από τη μαρινάτα και τυλίγω τους κύβους κοτόπουλου στο κορν φλάουρ.
  • -Ζεσταίνω το λάδι και τηγανίζω τους κύβους να ροδίσουν καλά.
  • -Ζεσταίνω το καλαμποκέλαιο και ρίχνω το σκόρδο με το κρεμμύδι και  ανακατεύω για 1 λεπτό
  • -Προσθέτω το καρότο, τις πιπεριές και σοτάρω για 3 λεπτά
  • -Προσθέτω το χυμό του ανανά, τη μαρινάτα που στράγγισε από το κρέας,  και την υπόλοιπη σόγια σος.
  • -Ρίχνω το ξίδι και την.
  • -Διαλύω το κορν φλάουρ μέσα στο νερό και το ρίχνω στο τηγάνι.
  • -Ανακατεύω ώσπου να βράσει και να πήξει, να δέσει η σάλτσα.
  • -Προσθέτω τα κομμάτια του ανανά, αλάτι, πιπέρι και το κρέας.
  • -Ανακατεύω καλά ώστε να ενωθούν τα υλικά.

        Aν θέλετε, μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας και την δική σας αγαπημένη συνταγή. Στείλτε e-mail           στο info@familylife.gr με τίτλο “ΣΥΝΤΑΓΗ”.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies