Από την Θάλεια
Υλικά:
- -800 γρ. περίπου στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε κύβους
- –3 κ.σ. ζάχαρη
- -¼ κούπας σόγια σος
- -1 κροκος αβγού
- -Κορν φλάουρ για το τύλιγμα
- -Λάδι για το τηγάνισμα
- -¼ κούπας καλαμποκέλαιο (η σησαμέλαιο αν σας αρέσει)
- -2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- -1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
- -1 καρότο σε λεπτές ροδέλες
- -½ πράσινη, ½ κόκκινη και ½ κίτρινη πιπεριά σε τετράγωνα κομμάτια
- -5 ρόδες ανανά σε κομμάτια
- -½ κούπα χυμό ανανά
- -3 κ.σ. κέτσαπ
- -¼ κούπας άσπρο ξίδι
- -1 κ.σ. κορν φλάουρ
- -¼ κούπας νερό
Εκτέλεση:
- -Ανακατεύω τη ζάχαρη με τη μισή σόγια σος και τον κροκο του αβγού.
- -Βάζω τους κύβους κρέατος μέσα και αφήνω να σταθούν στο ψυγείο 1 ώρα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα (να μαριναριστεί).
- -Στραγγίζω καλά από τη μαρινάτα και τυλίγω τους κύβους κοτόπουλου στο κορν φλάουρ.
- -Ζεσταίνω το λάδι και τηγανίζω τους κύβους να ροδίσουν καλά.
- -Ζεσταίνω το καλαμποκέλαιο και ρίχνω το σκόρδο με το κρεμμύδι και ανακατεύω για 1 λεπτό
- -Προσθέτω το καρότο, τις πιπεριές και σοτάρω για 3 λεπτά
- -Προσθέτω το χυμό του ανανά, τη μαρινάτα που στράγγισε από το κρέας, και την υπόλοιπη σόγια σος.
- -Ρίχνω το ξίδι και την.
- -Διαλύω το κορν φλάουρ μέσα στο νερό και το ρίχνω στο τηγάνι.
- -Ανακατεύω ώσπου να βράσει και να πήξει, να δέσει η σάλτσα.
- -Προσθέτω τα κομμάτια του ανανά, αλάτι, πιπέρι και το κρέας.
- -Ανακατεύω καλά ώστε να ενωθούν τα υλικά.
Aν θέλετε, μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας και την δική σας αγαπημένη συνταγή. Στείλτε e-mail στο [email protected] με τίτλο “ΣΥΝΤΑΓΗ”. |