Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΒΥΣΣΙΝΟ

ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΒΥΣΣΙΝΟ

από kmir

Κατερίνα Α, από Γκύζη

Υλικά:

  • -1 κιλό βύσσινο
  • -1 κιλό ζάχαρη άσπρη
  • -1 φλ. τσαγιού νερό
  • -χυμός από ένα λεμόνι

Εκτέλεση:

  • – Πλένουμε καλά τα βύσσινα με άφθονο νερό.
  • – Αφαιρούμε τα κοτσάνια και µε το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τα κουκούτσια (μοιάζει με συραπτικό).
  • – Τοποθετούμε εναλάξ σε στρώσεις βύσσινα και ζάχαρη μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  • – Καλύπτουμε µε μεμβράνη και αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο τουλάχιστον για 8 ώρες, ανακατεύοντάς το τουλάχιστον τρεις φορές.
  • – Μετά, βάζουμε το μίγμα σε µία κατσαρόλα µε χοντρή βάση, προσθέτουμε το ένα φλυτζάνι νερό και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε να πάρουν βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. (Ξαφρίζουμε κάθε φορά που σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια). Βράζουμε για 15΄-20΄ και μετά αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά μέσα στην κατσαρόλα.
  • – Οταν κρυώσει, το ξαναβάζουμε να πάρει βράση –πάντα σε μέτρια φωτιά– μέχρι να δέσει εντελώς το σιρόπι. (κάνουμε τεστ: ρίχνουμε μια σταγόνα σιρόπι σε ένα πιατάκι, και πρέπει να “σταθεί” σαν μπιλίτσα και όχι να είναι υγρό) — Τέλος, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και βράζουμε ακόμα για 1-2 λεπτά.

 

        Aν θέλετε, μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας και την δική σας αγαπημένη συνταγή. Στείλτε e-mail           στο info@familylife.gr με τίτλο “ΣΥΝΤΑΓΗ”.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies