Αρχική Ειμαι Μαμά & ΓυναίκαΟμορφιά Χάνουμε περισσότερα μαλλιά τον Ιούλιο;

Χάνουμε περισσότερα μαλλιά τον Ιούλιο;

από kmir

malliaΤο ότι κάθε άνθρωπος χάνει περισσότερες τρίχες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες έχει πάψει εδώ και χρόνια να αποτελεί έναν “μύθο”, αλλά είναι πραγματικότητα.

Αλλά, αν και όλοι έχουμε κάποια απώλεια μαλλιών σε καθημερινή βάση, μπορεί να έχετε παρατηρήσει μερικές επιπλέον τρίχες στην βούρτσα των μαλλιών ή στο ντους, τις ημέρες που διανύουμε, δηλαδή μέσα στον Ιούλιο.

Ο δρ Robert Dorin, από την εταιρεία “True & Dorin – The Hair Loss Doctors” στις ΗΠΑ υποστηρίζει ότι, βάσει ερευνών, οι γυναίκες έχουν αυξημένη απώλεια μαλλιών κατά τον μήνα Ιούλιο. Υπάρχει μια γνωστή φάση ηρεμίας για το θύλακα της τρίχας, που ονομάζεται telogen και η οποία σημαίνει ότι οι τρίχες είναι πιο εύκολο να πέσουν κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης.

Όταν τα μαλλιά υποβάλλονται σε πιο ακραίες καιρικές συνθήκες, το 70% των τριχοθυλακίων μπορεί να εισέλθει πρόωρα σε αυτήν τη φάση ηρεμίας, οδηγώντας σε μεγαλύτερη πτώση των μαλλιών από το συνηθισμένο. Αυτός είναι σύμφωνα με τον δρ Dorin, ο λόγος που οι περισσότερες γυναίκες έχουν μεγαλύτερη απώλεια μαλλιών κατά τον μήνα Ιούλιο.

 

 

www.instyle.com

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies