Αρχική Μωρό 0-2Ανάπτυξη Γιατί τα μωρά κοιμούνται τόσες πολλές ώρες;

Γιατί τα μωρά κοιμούνται τόσες πολλές ώρες;

από kmir

ypnos paidiΠολλοί νέοι γονείς ανησυχούν για τις συνήθειες ύπνου των νεογέννητών τους και για την ποσότητα του ύπνου που χρειάζεται ένα υγιές μωρό κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών της ζωής του.

Πολλοί είναι επίσης οι γονείς που ανησυχούν πως το νεογέννητο κοιμάται υπερβολικά πολλές ώρες, παρά το ότι γνωρίζουν ότι αυτό δεν είναι κάτι ασύνηθες.

Το γεγονός είναι ότι τα μωρά κοιμούνται όντως πολλές ώρες, καμιά φορά μάλιστα υπερβολικά πολλές ώρες, αλλά αυτό είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό.

Διαβάστε παρακάτω μερικά στοιχεία σχετικά με τον ύπνο και τα νεογνά που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε γιατί συμβαίνει αυτό.

Η πραγματικότητα είναι πως τα νεογέννητα κοιμούνται πολύ. Και το γεγονός ότι το πρότυπο ύπνου τους δεν ταιριάζει με το πρότυπο ύπνου των γονιών τους, δεν θα πρέπει να αποτελεί λόγο ανησυχίας. Το βρέφος κοιμάται το μεγαλύτερο μέρος της νύχτας και εξακολουθεί να κοιμάται και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ακόμα κι αν ο ύπνος του μωρού φτάσει τις 20 ώρες την ημέρα, με σύντομες περιόδους εγρήγορσης, διάσπαρτα στη διάρκεια του 24ωρου, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Ένας από τους λόγους πίσω από το συγκεκριμένο γεγονός είναι το ότι το μωρό εξακολουθεί να προσαρμόζεται σε ένα νέο περιβάλλον και βιώνει την ίδια στιγμή ένα γρήγορο κομμάτι της ανάπτυξής του. Ο πολύς ύπνος για τα μωρά είναι κάτι καλό. Η σωστή τους ανάπτυξη απαιτεί την μεγάλη ποσότητα ύπνου. Οι αυξητικές ορμόνες εκκρίνονται από την υπόφυση με πολύ ταχύτερο ρυθμό όταν τα μωρά κοιμούνται.

Όπως κάθε έμπειρος γονιός μπορεί να βεβαιώσει, οι πέντε πρώτοι μήνες ζωής του βρέφους χαρακτηρίζονται από ταχεία ανάπτυξη. Δεν είναι ασυνήθιστο για τα βρέφη να διπλασιάσουν το σωματικό τους βάρος από την στιγμή που θα φτάσουν στην ηλικία των πέντε μηνών. Μετά από εκείνο το σημείο η ανάπτυξη του μωρού θα συνεχιστεί με σταθερό ρυθμό, αλλά θα αρχίσει να επιβραδύνεται κάπως κατά τους επόμενους μήνες.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies