Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Για ποιο λόγο καθυστερούν οι γυναίκες σήμερα να γίνουν μητέρες;

Για ποιο λόγο καθυστερούν οι γυναίκες σήμερα να γίνουν μητέρες;

από kmir

ligos familyΟι γυναίκες σήμερα, έχουν ανεβάσει πολύ τα ηλικιακά όρια με βάση τα οποία γίνονται μητέρες, σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; 

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησαν Σουηδοί ερευνητές, αναζητήθηκε η κύρια αιτία για την οποία οι γυναίκες επιλέγουν να καθυστερήσουν τη δημιουργία οικογένειας.

Φάνηκε λοιπόν πως ο νούμερο ένα λόγος είναι ότι δεν έχουν βρει νωρίτερα τον κατάλληλο σύντροφο!

Για τις ανάγκες της έρευνες άτομα ηλικίας 36 έως 40 ετών ρωτήθηκαν γιατί δεν έχουν ακόμα κάνει παιδιά και στην πλειοψηφία τους απάντησαν ότι δεν έχουν ακόμα βρει τον ιδανικό σύντροφο με τον οποίο θα έπαιρναν αυτή την απόφαση. Συγκεκριμένα, αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε το 60% των ερωτηθέντων.

Επίσης, ένας σημαντικός αριθμός ατόμων δήλωσε ότι δεν αισθάνεται πως είναι αρκετά ώριμοι για να γίνουν γονείς (29% των γυναικών και 35% των αντρών) ή ότι υπάρχουν άλλα πράγματα που θέλουν να κάνουν πριν δημιουργήσουν οικογένεια (26% των γυναικών και 33% των αντρών).

«Η πλειοψηφία όσων ρωτήθηκαν δήλωσε ότι θέλει κάποια στιγμή να κάνει παιδιά», αναφέρει η Erica Schytt, ερευνήτρια του Ινστιτούτου Karolinska στη Στοκχόλμη. Όμως η πραγματοποίηση αυτής της επιθυμίας σε μεγάλη ηλικία δεν είναι εύκολη υπόθεση. «Το λιγότερο που μπορεί να συμβεί είναι να μην έχουν πια τις ίδιες πιθανότητες να πετύχουν μια εγκυμοσύνη», συνεχίζει η Schytt.

Παλαιότερες έρευνες (2012) έχουν δείξει ότι η μέση ηλικία στην οποία γίνεται ένας άνθρωπος γονιός στην Ευρώπη είναι 32 για τους άντρες και 29 για τις γυναίκες.

Πάντως, σύμφωνα με τους ερευνητές, τα αποτελέσματα της έρευνας είναι απαισιόδοξα και για έναν άλλο λόγο, που δεν σχετίζεται με τα παιδιά. «Είναι θλιβερό που τόσο πολλοί άνθρωποι δηλώνουν ότι δεν έχουν σύντροφο. Τα άτομα που δεν είναι δεσμευμένα σ’ αυτές τις ηλικίες έχουν υψηλότερα ποσοστά κατάθλιψης».

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies