Από Μύρτω Λ. Τερψιθέα
Συστατικά
- -5 Ντομάτες
- -5 Πιπεριές
- -2 κρεμμύδια
- -1 κούπα σταφίδες
- -1 σακουλάκι κουκουνάρι
- -ελαιόλαδο
- -1 1/2 κούπα ρύζι κατά προτίμηση καρολίνα
- -1 1/2 φρέσκια τριμμένη ντομάτα
- -1 ματσάκι μαϊντανό
- -1 κ.σ. πελτέ
- -3 κ.σ. ζάχαρη
- -αλάτι – πιπέρι
Οδηγίες
- -Αδειάζουμε τις ντομάτες και τρίβουμε στο μπλέντερ την ψίχα, τη ζάχαρη και τον πελτέ.
- -Πλένουμε καλά το ρύζι και το ανακατεύομαι με τις σταφίδες και το κουκουνάρι.
- -Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο.
- -Ψιλοκόβουμε και τον μαϊντανό και τα ρίχνουμε όλα στην κατσαρόλα για 15 λεπτά βράση.
- -Γεμίζουμε τα γεμιστά.
- -Ανακατεύουμε το φρέσκια τριμμένη ντομάτα με το ρύζι που περίσσεψε από το γέμισμα και περιχύνουμε το ταψί.
- -Από πάνω ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και λίγο ελαιόλαδο.
- -Προαιρετικά ρίχνουμε από πάνω λίγη κανέλα.
- -Ψήνουμε για μία ώρα στους 180 βαθμούς.
Aν θέλετε, μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας και την δική σας αγαπημένη συνταγή. Στείλτε e-mail στο [email protected] με τίτλο “ΣΥΝΤΑΓΗ”. |