Από την Κωνσταντίνα, Αθήνα
Υλικά:
- -περίπου 1κ. μικρομεσαίες γαρίδες
- -1 σκελίδα σκόρδο
- -120 ml ελαιόλαδο
- -6-8 νήματα κρόκο Κοζάνης
- -αλάτι – πάπρικα – πιπέρι καγιέν
- -ξύσμα από 1 λεμόνι
- -ψιλοκομμένος άνηθος για το στόλισμα του πιάτου
Εκτέλεση:
- -Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το χτυπάμε καλά μαζί με το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τα διάφορα μπαχαρικά σε μπολ.
- -Το αφήνουμε να σταθεί λίγο για να διαλυθεί καλά ο κρόκος Κοζάνης και να πάρει ένα όμορφο κόκκινο χρώμα το λάδι μας!
- -Καθαρίζουμε τις φρέσκιες γαρίδες, αφήνοντας κεφάλι και ουρά και αφαιρώντας το εντεράκι από την ράχη.
- -Τις τοποθετούμε σε σειρά σε ταψί, περιχύνουμε με το αρωματικό μας ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για περίπου 1.5-2 ώρες.
- -Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο μας στους 220°C και τοποθετούμε το ταψί σε σχάρα ψηλά ανάβοντας το γκριλ.
- -Ψήνουμε για ~4-5′ την κάθε πλευρά.
- -Σερβίρουμε σε πιατέλα πασπαλισμένη ολοτρόγυρα με άνηθο και κόκκινο πιπέρι για διακόσμηση.
Aν θέλετε, μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας και την δική σας αγαπημένη συνταγή. Στείλτε e-mail στο [email protected] με τίτλο “ΣΥΝΤΑΓΗ”. |