Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

από kmir

Από την Κωνσταντίνα, Αθήνα

 

Υλικά:

  • -περίπου 1κ. μικρομεσαίες γαρίδες
  • -1 σκελίδα σκόρδο
  • -120 ml ελαιόλαδο
  • -6-8 νήματα κρόκο Κοζάνης
  • -αλάτι – πάπρικα – πιπέρι καγιέν
  • -ξύσμα από 1 λεμόνι
  • -ψιλοκομμένος άνηθος για το στόλισμα του πιάτου

 

Εκτέλεση:

  • -Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το χτυπάμε καλά μαζί με το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τα διάφορα μπαχαρικά σε μπολ.
  • -Το αφήνουμε να σταθεί λίγο για να διαλυθεί καλά ο κρόκος Κοζάνης και να πάρει ένα όμορφο κόκκινο χρώμα το λάδι μας!
  • -Καθαρίζουμε τις φρέσκιες γαρίδες, αφήνοντας κεφάλι και ουρά και αφαιρώντας το εντεράκι από την ράχη.
  • -Τις τοποθετούμε σε σειρά σε ταψί, περιχύνουμε με το αρωματικό μας ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για περίπου 1.5-2 ώρες.
  • -Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο μας στους 220°C και τοποθετούμε το ταψί σε σχάρα ψηλά ανάβοντας το γκριλ.
  • -Ψήνουμε για ~4-5′ την κάθε πλευρά.
  • -Σερβίρουμε σε πιατέλα πασπαλισμένη ολοτρόγυρα με άνηθο και κόκκινο πιπέρι για διακόσμηση.


 

        Aν θέλετε, μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας και την δική σας αγαπημένη συνταγή. Στείλτε e-mail           στο [email protected] με τίτλο “ΣΥΝΤΑΓΗ”.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies