Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Γαλλία: Παιδιά έκαναν γυαλιά καρφιά ένα νηπιαγωγείο!

Γαλλία: Παιδιά έκαναν γυαλιά καρφιά ένα νηπιαγωγείο!

από kmir

vandalismoi galliaΗ δημοτική αρχή μιας κοινότητας στην περιοχή του Παρισιού κατέθεσε μήνυση τη Δευτέρα, μετά τον βανδαλισμό ενός νηπιαγωγείου από 22 παιδιά ηλικίας 5 έως 13 ετών.

Αναποδογυρισμένα ράφια, σπασμένες βιτρίνες, τοίχοι λερωμένοι με μπογιές: οι «βάνδαλοι με τα κοντά παντελονάκια» εισέβαλαν σε ένα νηπιαγωγείο στο Μελούν, το Σάββατο και προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές σε πολλές τάξεις.

Τα παιδιά, ορισμένα εξ αυτών προέρχονται από μία συνοικία που θεωρείται ευαίσθητη, συνελήφθησαν από την αστυνομία, την οποία κάλεσε ένας κάτοικος, την ώρα που «εξέρχονταν από το κτίριο» ή «βρίσκονταν ακόμα στο εσωτερικό του», γνωστοποίησε μία πηγή της αστυνομίας.

«Καταρχάς καταθέσαμε μήνυση κατά αγνώστων και όταν ολοκληρωθεί η ανάκριση των παιδιών θα καταθέσουμε μήνυση κατά προσώπων», εξήγησε το περιβάλλον του δημάρχου.

Η ανακριτική διαδικασία ξεκίνησε τη Δευτέρα, γνωστοποίησε η αστυνομία.

Καθώς πρόκειται για ανήλικους, αντιμετωπίζουν την επιβολή αναμορφωτικών μέτρων, την φύση των οποίων δε διευκρίνισε η εισαγγελία, ενώ προσέθεσε ότι «οι γονείς είναι υπεύθυνοι σε αστικό επίπεδο για τα παιδιά τους και οφείλουν να επιδιορθώσουν τις ζημιές».

Σύμφωνα με μία αστυνομική πηγή, τα παιδιά επηρεάστηκαν από την «ψυχολογία της μάζας» και προχώρησαν στη λεηλασία του σχολείου.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies