Αρχική Ειμαι Μαμά & ΓυναίκαΕλέυθερος Χρόνος - Διασκέδαση Φτιάξτε τα δικά σας στολίδια!

Φτιάξτε τα δικά σας στολίδια!

από kmir

stolida 1Τα στολίδια!

Με χαρτόνι και διακοσμητικό χαρτί ή χαρτί περιτυλίγματος, δημιουργείστε απλά και εύκολα στολίδια για το δέντρο σας.

Σχεδιάστε τα σχήματα στο χαρτόνι, κόψτε το περίγραμμα και με βάση αυτά κόψτε αντίστοιχα κομμάτια χαρτιού σε οποιοδήποτε σχέδιο ή χρώμα θέλετε και κολλήστε τα και στις δύο όψεις του χαρτονιού.

Κάντε μ΄ένα ψαλιδάκι μια μικρή τρύπα στην κορυφή για να περάσετε την κορδέλα, μια κλωστή ή το ειδικό γαντζάκι που θα τα κρεμάσετε κι αν θέλετε στολίστε τα με πρόσθετα διακοσμητικά στοιχεία από ύφασμα, κορδέλες, κλωστή ή μικρά χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Είναι ο ιδανικός τρόπος για να δημιουργήσετε στολίδια με το μέγεθος και τον όγκο που ακριβώς σας χρειάζεται για να καλύψετε τα ασύμμετρα κενά ανάμεσα στα κλαδιά των φυσικών δέντρων και ανήκει και αυτή στις εύκολες κατασκευές.

Τα κουκουνάρια!

Όλες οι κατασκευές με κουκουνάρια με την προσθήκη μιας λεπτομέρειας μπορούν να μετατραπούν σε χριστουγεννιάτικες.

Προσθέστε τα χρώματα των γιορτών με κορδέλες, φιόγκους, μικρές μπάλες κλπ. είτε σε γιρλάντες από κουκουνάρια, είτε στα καλάθια που τα έχετε τοποθετήσει και στολίστε με τρόπο φυσικό και απλό οποιοδήποτε σημείο.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για κάθε κατασκευή ή σύνθεση με κεριά.

Με χρωματιστή άμμο ή χοντρό αλάτι που θα βάψετε με μερικές σταγόνες νερομπογιά, μερικές κορδέλες και μπάλες αλλάξτε εντελώς την μορφή οποιουδήποτε γυάλινου κηροπηγίου, τοποθετήστε συγκεντρωμένα κεριά μέσα σε πιατέλες ή δίσκους μαζί με κάποια χριστουγεννιάτικη γιρλάντα, φυσικά λουλούδια ή κλαδιά έλατου και γκυ και

Οι κάρτες!

Το έθιμο να τοποθετούμε τις κάρτες από περασμένες γιορτές στην βάση του δέντρου έχει πλέον ατονήσει ίσως και γιατί δεν έχουμε πια κάρτες παρά μονάχα ευχές σε sms.

Aν όμως είστε από εκείνους που τις έχετε κρατήσει αλλά ακόμα και με άγραφες αλλά ιδιαίτερες, καλλιτεχνικές ή ρετρό τέτοιες ευχετήριες κάρτες μπορείτε να στολίσετε ιδανικά αυτές τις μέρες τον οποιοδήποτε πίνακα ανακοινώσεων, να δημιουργήσετε μ΄αυτές γιρλάντες για οποιοδήποτε σημείο ή ένα εντυπωσιακό δέντρο μινιατούρα με πράσινα ή αποξηραμένα κλαδιά που θα τοποθετήσετε σε οποιοδήποτε βάζο και θα χρησιμοποιήσετε τις κάρτες, δεμένες από εντυπωσιακές κορδέλες ή φιόγκους σαν μπάλες του.

Μεταμορφώστε τις παλιές σας μπάλες!

Οι παλιές φθαρμένες μπάλες όπως και κάποιες ιδιαίτερα φθηνές που θα βρείτε αυτές τις μέρες στα εποχιακά καταστήματα και που όμως το σχέδιό τους δεν σας αρέσει, μπορούν πραγματικά να αλλάξουν εντελώς εμφάνιση και να γίνουν το κέντρο της προσοχής όπου τις χρησιμοποιήσετε.

Θα χρειαστείτε μόνο μπογιά σε σπρέι, κανονική μπογιά κι ένα πολύ λεπτό πινέλο.

Βάψτε τις μπάλες με σπρέι ή κανονική μπογιά σε ένα ή και περισσότερα χρώματα.

Δεν χρειάζεται να είναι κάτι περίπλοκο γιορτινά σχήματα ή σύμβολα, λίγο χιόνι ή μερικά κλαδιά όπως και απλά κάθε είδους σχήματα που θα βάψετε σε διαφορετικό από τον γενικό φόντο χρώμα είναι αρκετά. Όπου χρειάζεστε προστατευτική ταινία χρησιμοποιήστε λεπτό σελοτέϊπ κι αφήστε το χρώμα να στεγνώσει εντελώς πριν το ξεκολλήσετε από την επιφάνεια της μπάλας.

Και φυσικά οτιδήποτε στρογγυλό μπορεί θαυμάσια να μεταμορφωθεί σε μια χριστουγεννιάτικη μπάλα και όχι μόνο για το δέντρο σας!

Καλή επιτυχία!!!

 

 

 

www.mykonosticker.com

 

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies