Αρχική Ειμαι Μαμά & ΓυναίκαΕλέυθερος Χρόνος - Διασκέδαση Facebook ή twitter: Τι “λένε” για εσάς;

Facebook ή twitter: Τι “λένε” για εσάς;

από kmir

Twitter FbΠρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει ότι οι διαδικτυακές μας συνήθειες μπορούν να αποκαλύψουν περισσότερες πτυχές της προσωπικότητάς μας απ’ όσο φανταζόμαστε.

Τα κοινά χαρακτηριστικά του προφίλ των χρηστών κοινωνικών δικτύων, όπως το facebook και το twitter, θέλησε να σκιαγραφήσει μια πρόσφατη έρευνα του Manchester Business School με επικεφαλής τον κοινωνιολόγο Ντέιβιντ Χιουζ. Για τη μελέτη τους οι ερευνητές ζήτησαν από 300 online χρήστες από την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, την Ασία να απαντήσουν σε ερωτήματα που αφορούσαν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούσαν τα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και την προτίμησή τους σε ένα από τα δύο επικρατέστερα. Στη συνέχεια ερωτήθηκαν επίσης για τις συνήθειές τους, τη ζωή τους και την προσωπικότητά τους.

Τι έδειξε η έρευνα;

Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που δείχνουν την προτίμησή τους στο facebook είναι πιο κοινωνικοί και εξωστρεφείς, ενώ εκείνοι που επιλέγουν το twitter ενδιαφέρονται περισσότερο για την ενημέρωση, είναι πιο ευσυνείδητοι και ευαισθητοποιημένοι. Οι επιστήμονες κατέληξαν επίσης στο συμπέρασμα πως οι χρήστες του facebook καταφεύγουν στο συγκεκριμένο ιστοχώρο σε μια προσπάθεια να αποφύγουν άλλες πιο απαιτητικές πηγές ενημέρωσης, όπως είναι τα άρθρα στα περιοδικά και τις εφημερίδες. Από την άλλη, οι χρήστες του twitter αντλούν πληροφορίες μέσω του συγκεκριμένου μέσου χωρίς να χρειάζεται να κοινωνικοποιηθούν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον προηγούμενο χρόνο καταγράφηκαν 500 εκατ. ενεργοί χρήστες στο facebook και περίπου 200 εκατ. λογαριασμοί στο twitter.

www.elle.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies