Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Εξελίξεις στην υπόθεση της μικρής Μαντλίν!

Εξελίξεις στην υπόθεση της μικρής Μαντλίν!

από kmir

Madeleine-mccann jpgΤο κοριτσάκι απήχθη από θέρετρο της Πορτογαλίας το 2007!

Η βρετανική αστυνομία ερευνά άλλο ένα ενδεχόμενο στην ανοικτή υπόθεση της Μαντλίν Μακάν που εξαφανίστηκε το 2007 από πορτογαλικό θέρετρο όπου έκανε οικογενειακές διακοπές, σε ηλικία 3 χρονών.

Την εποχή που σημειώθηκε η εξαφάνιση του παιδιού, τρεις διαρρήκτες “χτυπούσαν” την περιοχή. Τρία χρόνια πριν, ο φάκελος της υπόθεσης άνοιξε και πάλι, και Βρετανοί αξιωματικοί έφτασαν στα ίχνη των διαρρηκτών, θεωρώντας τους βασικούς ύποπτους στην εξαφάνιση της Μαντλίν. Τώρα, η αρμόδια βρετανική υπηρεσία απέστειλε στις πορτογαλικές Αρχές επίσημο αίτημα σύλληψης των τριών δραστών, προκειμένου να προχωρήσουν στην πρώτη σύλληψη και να ανακαλύψουν την ανάμειξη των δραστών και την τύχη της Μαντλίν.

Οι υποψίες στράφηκαν στους τρεις άνδρες, όταν έπειτα από την ανάλυση των δεδομένων των κινητών τους τηλεφώνων, εντοπίστηκε ότι είχαν κάνει έναν ασυνήθιστα υψηλό αριθμό κλήσεων μεταξύ τους αμέσως μετά την εξαφάνιση του παιδιού.

Οι γονείς της Μαντλίν, Κέιτ και Τζέρι, θεωρούν σημαντική αυτήν την εξέλιξη κι αναμένουν με αγωνία την κατάληξη της βρετανικής έρευνας, όπως δημοσιεύει η Daily Mail.

Οι τρεις άνδρες, από τους οποίους τουλάχιστον ο ένας είναι γηγενής, Πορτογάλος, είχαν διαρρήξει ένα άλλο διαμέρισμα στην περιοχή Praia da Luz της πόλης Algarve, παρενοχλώντας ένα παιδάκι που βρήκαν σ’ αυτό, λίγες μόλις ημέρες πριν από την εξαφάνιση της τρίχρονης Μαντλίν.

Οι γονείς του παιδιού, που έπιναν ένα ποτό έξω από το δωμάτιό τους, επέστρεψαν γρήγορα αλλά οι “εισβολείς” είχαν εξαφανιστεί. Η πορτογαλική αστυνομία δεν έδωσε καμία σημασία στο συμβάν, που οι Βρετανοί συνάδελφοί τους το θεωρούν εξόχως σημαντικό στη δική τους υπόθεση.

Αρχικά, απέστειλαν αίτημα στην Πορτογαλία να τους επιτραπεί η πρόσβαση στα τηλεφωνικά αρχεία των τριών ανδρών την εποχή της εξαφάνισης της Μαντλίν κι από εκείνη τη στιγμή, εδώ και τρία χρόνια, οπότε ξανάνοιξε ο φάκελος, συζητούν ανεπίσημα για τη σύλληψη των ανδρών και την έρευνα στα σπίτια τους και άλλα σημεία.

Ωστόσο, δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να κάνουν την πολυπόθητη σύλληψη, καθώς, όπως αναφέρει η Mirror, οι Πορτογάλοι ομόλογοί τους είναι απρόθυμοι να κάνουν κοινή έρευνα, ακολουθώντας τη δική τους μέθοδο.

Τώρα διπλωμάτες προσπαθούν να εξασφαλίσουν άδεια εγκατάστασης Βρετανών αξιωματικών στην Πορτογαλία, ενώ έξι Πορτογάλοι κάνουν την έρευνα για λογαριασμό της βρετανικής Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάποια σύλληψη σχετικά με την υπόθεση, ενώ οι γονείς του κοριτσιού θεωρήθηκαν οι βασικοί ύποπτοι αρχικά, για να απαλλαγούν από τις υποψίες οριστικά το 2008.

Η υπόθεση απασχολεί 37 αξιωματικούς και έχει στοιχίσει μέχρι σήμερα 4,5 εκατ. λίρες.

 

real.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies