Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Επικίνδυνες τοξικές ουσίες σε παιδικά και βρεφικά ρούχα!

Επικίνδυνες τοξικές ουσίες σε παιδικά και βρεφικά ρούχα!

από kmir

toxika rouxaΟ έλεγχος διενεργήθηκε σε 12 διεθνείς οίκους μόδας.

Τοξικές ουσίες σε παιδικά ρούχα που κατασκευάζονται από μεγάλες εταιρίες ανακάλυψε η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace.

Ο έλεγχος διενεργήθηκε σε 12 διεθνείς οίκους μόδας που κατασκευάζουν παιδικά ρούχα και υποδήματα και βρέθηκαν 82 προϊόντα με αρκετές επικίνδυνες ουσίες, όπως ίχνη φθαλικών ενώσεων βλαβερά για τη γονιμότητα.

Οι έλεγχοι, τα αποτελέσματα των οποίων ανακοινώθηκαν χθες, έγιναν στο πλαίσιο της εκστρατείας Greenpeace Detox σε προϊόντα που πωλούνται από συγκεκριμένες μάρκες. «Οι τοξικές ουσίες δεν θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την υγεία, αλλά επηρεάζουν την αναπαραγωγή, το ορμονικό και το ανοσοποιητικό σύστημα, όταν απελευθερώνονται στο περιβάλλον», δήλωσε ο χημικός εμπειρογνώμονας της Greenpeace Μάνφρεντ Σάντεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο Αμβούργο.

Η έρευνα διαπίστωσε επικίνδυνες χημικές ουσίες σε κλωστοϋφαντουργικά και δερμάτινα προϊόντα κατά τη διάρκεια της κατασκευής.

Επιβεβαιώνει ότι η χρήση επικίνδυνων χημικών ουσιών εξακολουθεί να είναι ευρέως διαδεδομένη – ακόμη και κατά την κατασκευή των ενδυμάτων για τα παιδιά και τα βρέφη.

 

www.news.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies