Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Επίδομα 200 ευρώ για τους μακροχρόνια άνεργους!

Επίδομα 200 ευρώ για τους μακροχρόνια άνεργους!

από kmir

oaed 2Επίδομα 200 ευρώ για ένα χρόνο μετά τη λήξη του επιδόματος από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ, θα λαμβάνουν από την 1η Ιανουαρίου του 2014 οι μακροχρόνια άνεργοι.

Δικαιούχοι του επιδόματος είναι μακροχρόνια άνεργοι, ηλικίας από 20 μέχρι και 66 ετών, των οποίων το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους δεν ξεπερνά το ποσό των 10.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση, που συνυπογράφουν ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, το επίδομα δικαιούνται και περισσότερα από ένα μέλη της ίδιας οικογένειας, εφόσον πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Η αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος μπορεί να γίνει μέσα σε δύο μήνες, από τη λήξη της 12μηνης τακτικής επιδότησης λόγω ανεργίας.

Ως μακροχρόνια άνεργοι, θεωρούνται «όσοι έχουν συμπληρώσει κατά την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης, χρόνο ανεργίας αδιαλείπτως επί 12μηνο, παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και έχουν εξαντλήσει το δικαίωμα τακτικής 12μηνης επιδότησης λόγω ανεργίας».

Επιπλέον, «το εισοδηματικό όριο των 10.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 586,08 ευρώ, για κάθε ανήλικο τέκνο της οικογένειας, δηλαδή για κάθε τέκνο που δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του».

Η καταβολή του επιδόματος μακροχρονίως ανέργου διακόπτεται στην περίπτωση κατά την οποία ο άνεργος:

α) Αναλάβει μισθωτή ή μη δραστηριότητα.

β) Δεν αποδεχθεί προτεινόμενη από τον ΟΑΕΔ θέση εργασίας συναφή με τα τυπικά προσόντα και τις δεξιότητές του.

γ) Απολέσει την ιδιότητα του ανέργου για οποιονδήποτε λόγο.

δ) Δεν εμφανισθεί στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ κατά τον τρίτο μήνα ελέγχου επί δύο συνεχόμενα τρίμηνα.

ε) Συμπληρώσει το 67 έτος της ηλικίας του.

 

www.enet.gr

 

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies