Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Επανεμφανίστηκε ο ιός HIV στο μωρό από το Μισισιπή!

Επανεμφανίστηκε ο ιός HIV στο μωρό από το Μισισιπή!

από kmir

mwro missipiΈνα νήπιο το οποίο οι γιατροί πίστευαν ότι είχε θεραπευτεί από τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS

διέψευσε τις ελπίδες τους καθώς διαπιστώθηκε ότι πλέον – αφού σταμάτησε την αγωγή που λάμβανε για μεγάλο χρονικό διάστημα – φέρει και πάλι ανιχνεύσιμα επίπεδα του ιού.

Η περίπτωση του παιδιού αυτού, που έγινε γνωστό ως «Το μωρό του Μισισιπή», είχε δημοσιευτεί στην επιστημονική επιθεώρηση The New England Journal of Medicine πέρσι, αφού οι γιατροί είχαν παρακολουθήσει για αρκετούς μήνες την εξέλιξη της υγείας του.

Το παιδί, που σήμερα είναι 4 ετών, γεννήθηκε πρόωρα το 2010 σε μια κλινική του Μισισιπή από μητέρα που ήταν φορέας του ιού HIV.

Του χορηγήθηκε θεραπεία για 18 μήνες, ενώ στη συνέχεια σταμάτησε τη λήψη αντιρετροϊκών φαρμάκων. Στο διάστημα αυτό υποβαλλόταν τακτικά σε αιματολογικό έλεγχο, κατά τον οποίο ο ιός δεν εντοπιζόταν.

«Ασφαλώς, είναι μια απογοητευτική τροπή για αυτό το μικρό παιδί, για το ιατρικό προσωπικό που ασχολήθηκε με τη φροντίδα του και για την ερευνητική κοινότητα», δήλωσε ο Δρ. Άντονι Φαούτσι, ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Νόσων (NIAID) του Μέριλαντ.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies