Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Επάγγελμα μητέρα: Η πιο…ακριβή δουλειά στον κόσμο!

Επάγγελμα μητέρα: Η πιο…ακριβή δουλειά στον κόσμο!

από kmir

GynaikaAporipantikaΠόσα κάνει μία μαμά και ποια θα έπρεπε να είναι η πληρωμή της;

Όσες γυναίκες έχουν γίνει μαμάδες ξέρουν πολύ καλά από πρώτο χέρι, ότι αν η μητρότητα ήταν επάγγελμα, θα ήταν στη λίστα με τα πιο ακριβοπληρωμένα.

Αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει με…αριθμούς μία νέα έρευνα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας!

Συγκεκριμένα κάθε μητέρα αν αμειβόταν σε καθημερινή βάση για αυτά που προσέφερε, θα έβλεπε στον τραπεζικό της λογαριασμό το ιλιγγιώδες ποσό των 100.000 λιρών Αγγλίας που αντιστοιχεί σε περίπου 119.000 ευρώ ετησίως!

Αν καθίσει όμως κανείς να υπολογίσει ότι μία μητέρα «δουλεύει» 24 ώρες το 24ωρο, επτά φορές την εβδομάδα και χωρίς άδεια μετ’ αποδοχών, θα διαπιστώσει ότι το ποσό αυτό δεν είναι και πολύ ελκυστικό! Επιπλέον σε αντίθεση με κάποιους εργαζόμενους, η μητέρα δεν πληρώνεται για τις υπερωρίες!

Όπως αναφέρει η Independent, για τα πρώτα τέσσερα ή πέντε χρόνια της ζωής ενός παιδιού, μία μητέρα με δύο παιδιά εργάζεται 7 μέρες την εβδομάδα, δεν έχει καθόλου χρόνο για διακοπές (πληρωμένες ή μη) και ξοδεύει 5.840 ώρες το χρόνο ή 112 την εβδομάδα για τη φροντίδα του παιδιού της.

Οι ώρες της θα μειωθούν ελάχιστα, κατά 5.000 ετησίως ή 96 ώρες την εβδομάδα, μόλις τα παιδιά αρχίσουν το σχολείο.

Σύμφωνα με την έρευνα, η μέση μητέρα δαπανά 69 λεπτά ημερησίως στο καθάρισμα, το οποίο ανέρχεται σε 8 ώρες την εβδομάδα και λίγο περισσότερο από 420 ώρες το χρόνο, ενώ δαπανά 13 ώρες την εβδομάδα για μαγειρική.

Μέσα σε ένα έτος, μία μητέρα δύο παιδιών βάζει 125 φορές πλυντήριο, κάτι που θα κόστιζε, αν τα ρούχα στέλνονταν για πλύσιμο σε ειδική υπηρεσία πλυντηρίου, 3.740 λίρες!

www.athensmagazine.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies