Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Εορταστικό κλίμα στην Αθήνα με παιχνίδια και κέφι!

Εορταστικό κλίμα στην Αθήνα με παιχνίδια και κέφι!

από kmir

athina christmasΓια μικρούς και μεγάλους οι φετινές εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων!

Με μουσική, θεατρικά εικαστικά δρώμενα και εργαστήρια, εκπαιδευτικά προγράμματα, ξυλοπόδαρους, παραστάσεις καραγκιόζη, κουκλοθέατρο και διαδραστικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους θα γιορτάσει και εφέτος ο Δήμος Αθηναίων τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

«Η Αθήνα γιορτάζει. Η Αθήνα τα εφετινά Χριστούγεννα γίνεται η πόλη των παιδιών με πρωταγωνιστή των εκδηλώσεων το παιχνίδι και με σύνθημα “Με το παιχνίδι το κέφι αλλάζει”» ανέφερε στην αρχή της παρουσίασης των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκινούν ήδη από την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στην πολύπαθη γειτονιά του Αγίου Παντελεήμονα και θα διαρκέσουν ως και τις 7 Ιανουαρίου ενώ δεν θα περιορισθούν μόνο στο κέντρο της πόλης αλλά και στις επτά δημοτικές κοινότητες του δήμου.

«Πρόκειται για εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν 21 ημέρες, 87 ώρες ενώ δεκάδες καλλιτεχνικά σχήματα θα προσφέρουν στιγμές χαράς και διασκέδασης στους δημότες της Αθήνας» δήλωσε ο κ. Κωνσταντίνος Μπιτζάνης, διευθύνων σύμβουλος της «Τεχνόπολις».

«Βρισκόμαστε στο τέλος άλλης μιας δύσκολης χρονιάς που όμως άντεξε και παραμένει ζωντανή δυνατή και αλληλέγγυα. Παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες όλη θέλουμε μια γιορτινή ανάσα.

Στον δήμο βάλαμε τα καλά μας και ετοιμάσαμε ένα πρόγραμμα πλούσιο για τον τόπο που βασίζεται στην παράδοση, την ιστορία και το παιχνίδι» υπογράμμισε ο κ. Καμίνης.

Κόκκινο καράβι στο Σύνταγμα

Για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Αθηναίων προχωρά σε μια πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη κατασκευή στην πλατεία Συντάγματος διαφοροποιημένη από το κλασικό μέχρι το 2011 χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία. Και μπορεί η περυσινή κατασκευή-σκαλωσιά με τα 16 ξύλινα δεντράκια φοιτητών της ΑΚΤΟ που κοσμούσε την πλατεία να μη θεωρήθηκε επιτυχημένη και καλαίσθητη, ο δήμος όμως εφέτος προτίμησε να διακοσμήσει την κεντρική πλατεία των Αθηνών με ένα κόκκινο καράβι «ως σύμβολο της ελληνικής παράδοσης», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος.

Το σύνθημα για τη φωταγώγηση της Αθήνας θα δοθεί από τον κ. Καμίνη την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στις 18.00 με τη συνοδεία των μουσικών επιλογών της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του δήμου και την τζαζ μπάντα Big Band.

Την πλατεία Συντάγματος θα κοσμήσουν φανταχτερά χριστουγεννιάτικα στολίδια και παιχνίδια κατασκευασμένα από τον Ανδρέα Μουρτζούκο, τα οποία θα μετατρέπουν σε πραγματικό χρόνο τις ευχές των πολιτών σε εικόνες.

Έμφαση στις γειτονιές

Έμφαση στις γειτονιές της Αθήνας θέλει να δώσει για μια ακόμα φορά ο δήμος με πολλές εκδηλώσεις να λαμβάνουν χώρα σε πλατείες, παιδικές χαρές και πεζόδρομους και των επτά δημοτικών διαμερισμάτων.

Μάλιστα από την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου θα περιπλανηθεί στις γειτονιές της πόλης υποδεχόμενη τα Χριστούγεννα με τους κατοίκους των κοινοτήτων όπου και θα φωταγωγήσουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα που θα στηθούν στις κατά τόπους πλατείες.

Συναυλίες και δρώμενα να λάβουν χώρα και στις λέσχες φιλίας αλλά και στα πολιτιστικά κέντρα της Αθήνας επιβεβαιώνοντας το μήνυμα πως «οι γιορτές ενώνουν ηλικίες, φυλές και ανθρώπους».

Μεταξύ άλλων στην πλατεία Κοτζιά θα στηθεί και εφέτος η φάτνη ενώ στην Ομόνοια θα στηθούν διαδραστικά και ηλεκτρονικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους.

Αλλαγή χρόνου κάτω από την Ακρόπολη!

Με θέα τον φωτισμένο Παρθενώνα στο Θησείο θα υποδεχθεί και εφέτος ο δήμος της Αθήνας τον νέο χρόνο με πληθώρα εκδηλώσεων και συναυλιών από γνωστούς καλλιτέχνες που θα ψυχαγωγήσουν τους Αθηναίους που θα παρευρεθούν.

«Ελπίζω εφέτος να υποδεχθούμε έγκαιρα τον χρόνο» σχολίασε γελώντας ο κ. Καμίνης αναφερόμενος στην περυσινή καθυστερημένη αντίστροφη μέτρηση για την υποδοχή του νέου έτους.

Παρέες μουσικών θεατρίνων θα κάνουν την εμφάνιση τους στις 2 το μεσημέρι από το πουθενά ξαφνίζοντας τους Αθηναίους. «Σκοπός μας είναι τα δρώμενα να ξεκινούν από τις γειτονιές και να συγκλίνουν με την πάροδο της ώρας στην καρδιά της πόλης, δημιουργώντας έναν εορταστικό ιστό» δήλωσε κατά την διάρκεια της παρουσίασης των εκδηλώσεων η κυρία Νέλλη Παπαχελά, πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ.

Στη συναυλία θα παρευρεθούν μεταξύ άλλων η Ελένη Πέτα και η Γιώτα Νέγκα και οι Βασίλης Λέκκας, Νίκος Πορτοκάλογλου και Γεράσιμος Ανδρεάτος. Νωρίτερα στον πεζόδρομο της Ερμού θα μας συντροφεύσει με την τζαζ μουσική του ο Μίμης Πλέσσας μαζί με την Big Band.

«Καθένας από εμάς έχει τόσα πολλά να δώσει ιδιαίτερα μόλις ξεχάσει το εγώ και μπορεί να δει το εμείς» ανέφερε ο κ. Πλέσσας υπογραμμίζοντας πως «η τζαζ μουσική είναι η κλασική μουσική του αιώνα που ζούμε. Δεν είναι το τι θα παίξουμε αλλά το πώς θα το παίξουμε, το πώς επηρεάσει ο ένας τον άλλο και το αποτέλεσμα όλων αυτών δημιουργεί τον ελεύθερο δημοκρατικό διάλογο κάτι το οποίο θα υποστηρίξουμε οι συνάδελφοι μου και εγώ».

Μειωμένος προϋπολογισμός

Αισθητά μειωμένος είναι και εφέτος ο προϋπολογισμός των εορταστικών εκδηλώσεων με το ποσό να ανέρχεται στις 474.000 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Καμίνης. «Έπειτα από δύο χρόνια χρειαζόταν ανανέωση του εορταστικού εξοπλισμού, αυτό εξηγεί κάπως τον αυξημένο προϋπολογισμό σε σχέση με πέρυσι. Βέβαια είναι υποπολλαπλάσιος των προηγούμενων ετών, όταν μάλιστα ο αντίστοιχος προϋπολογισμός του 2010 άγγιζε τα 2 εκατ. ευρώ» σχολίασε ο κ. Καμίνης.

Πλήγμα για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις αποτελεί η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας η οποία φυλούσε τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές που υπήρχαν σε όλη την έκταση της πόλης. «Εφέτος ελλείψει της δημοτικής αστυνομίας ο δήμος προχώρησε σε διαγωνισμό για την επιλογή εταιρείας security, ώστε να μη λεηλατηθούν οι χριστουγεννιάτικες κατασκευές. Άλλωστε κάθε χρόνο ο στολισμός και η φωταγώγηση της πόλης γίνεται όλο και πιο αργά έπειτα από τα δυσάρεστα γεγονότα τον Δεκέμβριο του 2008 που ακολούθησαν την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου» καταλήγει ο δήμαρχος.

Σε μια πόλη φωτεινή και γιορτινή θα μετατραπεί το επόμενο διάστημα η Αθήνα δίνοντας έμφαση στο παιχνίδι και στο γεγονός ότι οι γιορτές ενώνουν ηλικίες, φυλές και ανθρώπους.

www.tovima.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies