Αρχική Μωρό 0-2Υγεία Εμβόλια: Από τι προφυλάσσουν;

Εμβόλια: Από τι προφυλάσσουν;

από kmir

Ηπατίτιδα Β: Προκαλείται από τον ιό της ηπατίτιδας Β. Ο ιός αυτός προσβάλει το συκώτι και κάποιες φορές, μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του ήπατος ή άλλα σοβαρά προβλήματα στο ήπαρ (συκώτι) του παιδιού.

Η ηπατίτιδα Β μπορεί να είναι:

Οξεία που μπορεί να είναι επικίνδυνη για το παιδί, αφού μπορεί να προκαλέσει βαριά νοσηρή κατάσταση ή να μεταπέσει σε χρόνια νόσο

Χρόνια νόσος που είναι μια νοσηρή κατάσταση για το ήπαρ εφ όρου ζωής.

Η ηπατίτιδα Β μπορεί να περάσει από την μητέρα στο έμβρυο κατά την διάρκεια του τοκετού. Τα παιδιά που θα μολυνθούν νωρίς στην ζωή τους με τον ιό διατρέχουν και τον μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν την χρόνια μορφή της νόσου.

Ηπατίτιδα Α: Προκαλείται από τον ιό της ηπατίτιδας Α. Η νόσος μεταδίδεται με νερό και τροφές που έχουν μολυνθεί από τον ιό της ηπατίτιδας Α. Όπως και οι άλλες ηπατίτιδες προσβάλει το ήπαρ (συκώτι). Οι περισσότεροι από αυτούς που θα προσβληθούν από τον ιό αυτό αναρρώνουν πλήρως και δεν παραμένουν μολυσμένοι για την υπόλοιπη ζωή τους.

Πνευμονιοκοκκική νόσος: Οφείλεται στο μικρόβιο του πνευμονιόκοκκου που μπορεί να προκαλέσει τέσσερις σοβαρές λοιμώξεις.

-Μηνιγγίτιδα (λοίμωξη των μηνίγγων του εγκεφάλου)

-Μικροβιαιμία (είσοδος του πνευμονιοκόκκου στην κυκλοφορία του αίματος)

-Πνευμονία (λοίμωξη των πνευμόνων)

-Οξεία μέση ωτίτιδα

Οι επιπλοκές από πνευμονιοκοκκικές λοιμώξεις μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στο παιδί συμπεριλαμβανομένης της κώφωσης, της εγκεφαλικής βλάβης ή και του θανάτου του παιδιού.

Μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος: Προκαλείται από το μικρόβιο μηνιγγιτιδόκοκκος. Πρόκειται για πολύ σοβαρή μικροβιακή νόσο που προκαλεί φλεγμονή των μηνίγγων, μεμβρανών που τυλίγουν τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό. Μπορεί επίσης να περάσει στην κυκλοφορία του αίματος και να προκαλέσει σηψαιμία (λοίμωξη του αίματος). Τα παιδιά μπορεί να πεθάνουν από την μηνιγγιτιδοκοκκική μηνιγγίτιδα, αφού μπορεί και κινείται πολύ γρήγορα μέσα στο σώμα τους.

Γρίπη: Πρόκειται για λοίμωξη του αναπνευστικού που αρχίζει με την προσβολή της μύτης και του λαιμού. Η γρίπη μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη, ιδίως για τα βρέφη και τα μικρά παιδιά. Αν το παιδί σας νοσήσει από γρίπη, μπορεί να παρουσιάσει επιπλοκές όπως δυσκολία στην αναπνοή και πνευμονία.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies