Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Έμεινε έγκυος με δίδυμα άλλου ζευγαριού!

Έμεινε έγκυος με δίδυμα άλλου ζευγαριού!

από kmir

ypnos-egkyosΙταλία: Σάλος με κλινική γονιμότητας που μπέρδεψε έμβρυα!

Τεστ DNA θα διεξαχθούν σε τέσσερα ζευγάρια που υποβλήθηκαν σε θεραπεία γονιμότητας την ίδια μέρα σε μια κλινική της Ρώμης, μετά την ανακάλυψη πως η μία από τις γυναίκες έμεινε έγκυος με τα δίδυμα άλλου ζευγαριού.

Τα δείγματα DNA θα συγκριθούν με τα βιολογικά δείγματα από τα δύο έμβρυα.

Η απόφαση για τη διενέργεια των τεστ έγινε μετά από μια μακρά συνάντηση μεταξύ της διοίκησης του ASL (τοπική αρχή για την υγεία), της περιφερειακής επιτροπής και των επιθεωρητών του υπουργείου Υγείας.

Την Κυριακή, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως θα διεξάγει έρευνα σχετικά με το μπέρδεμα των εμβρύων, το οποίο ανακαλύφθηκε όταν η γυναίκα ήταν ήδη τριών μηνών έγκυος κυοφορώντας δίδυμα.

Το λάθος συνέβη στις 4 Δεκεμβρίου, όταν τέσσερα διαφορετικά ζευγάρια, έλαβαν θεραπεία σε ειδική μονάδα γονιμότητας στο νοσοκομείο Sandro Pertini στη Ρώμη.

Δεν είναι ακόμη σαφές αν και κάποια άλλη από τις γυναίκες έμεινε έγκυος με λάθος έμβρυο.

Η υπουργός Υγείας, Μπεατρίτσε Λορενζίν, δήλωσε την Κυριακή, πως οι ανακριτές θα εξετάσουν κατά πόσο το νοσοκομείο είχε «σεβαστεί όλες τις νόμιμες διαδικασίες» και εξέφρασε την ανησυχία της πως έμαθε τα νέα για το τραγικό λάθος μέσα από δημοσιεύματα του τύπου.

Το λάθος έγινε αντιληπτό όταν η αρχή για την υγεία στη Ρώμη, διαπίστωσε πως υπήρχε ένα πρόβλημα «γενετικής ασυμβατότητας» μεταξύ των γονέων και των εμβρύων στις 27 Μαρτίου.

Πρόσθεσε επίσης πως έχει σταματήσει όλες τις εμφυτεύσεις εμβρύων στην κλινική μέχρι νεωτέρας.

Από τις τέσσερις γυναίκες που έλαβαν θεραπεία γονιμότητας στις 4 Δεκεμβρίου, μία από αυτές δεν έμεινε έγκυος, αναφέρει η εφημερίδα Il Messaggero.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα, η 36χρονη γυναίκα, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε πως αν τα μωρά αποδειχθεί ότι είναι δικά της, τότε θα ήθελε να τα κρατήσει αυτή.

Αναφορικά με τη στιγμή που έμαθε για το μπέρδεμα, η γυναίκα θυμάται πως αντέδρασε: «Θεέ μου εκείνα τα μωρά μπορεί να είναι και δικά μου».

«Δε θέλω ο κόσμος να νομίζει ότι είμαι μια τρελή που δεν μπορώ να κάνω παιδιά και πως θέλω τα παιδιά άλλων» δήλωσε. «Απλά θέλω να είναι τα πάντα σαφή. Θέλω να μάθω αν τα έμβρυα που μπερδεύτηκαν είναι τα δικά μου. Αν είναι δικά μου, τότε προφανώς μου ανήκουν, γιατί είναι παιδιά δικά μου και του άντρα μου».

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies