Αρχική Είμαι ΈγκυοςΠρακτικός Οδηγός Είναι αγόρι ή κορίτσι;

Είναι αγόρι ή κορίτσι;

από kmir

toketos-spitiΕάν μία έγκυος έχει «μυτερή» κοιλιά ή αυτή είναι «βαριά» και προς τα κάτω, σίγουρα κυοφορεί αγόρι;

Το ίδιο και εάν η κοιλιά της μοιάζει με καλάθι του μπάσκετ.

Αν, πάλι η κοιλιά της είναι στρογγυλή ή μοιάζει να είναι «ελαφριά» και προς τα πάνω, τότε το έμβρυο είναι κορίτσι.

Οι πεποιθήσεις αυτές κυκλοφορούν εδώ και αιώνες ανά τον πλανήτη, βοηθώντας τους ευτυχείς γονείς να αποφασίσουν αν θα κάνουν το δωμάτιο του μωρού ροζ ή γαλάζιο.

Οι ρίζες τους «ανάγονται στην εποχή του Ιπποκράτη, όταν ήταν κοινή η πεποίθηση ότι τα αγόρια συλλαμβάνονται προς τη δεξιά πλευρά της κοιλιάς και τα κορίτσια προς την αριστερή», κατά τον δρα Τζόναθαν Σαφίρ, επίκουρο καθηγητή Μαιευτικής-Γυναικολογίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάϊο.

Ανεξάρτητα, όμως, από το τι πιστεύει κανείς, οι απόψεις αυτές δεν έχουν ισχυρή επιστημονική βάση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο μόνος λόγος που αντέχουν τόσους αιώνες είναι επειδή έχουν 50/50 πιθανότητες να αποδειχθούν αληθινές – όσες ακριβώς είναι και οι πιθανότητες να βγει κορώνα ή γράμματα όταν «στρίβει» κανείς ένα νόμισμα.

Το όλο θέμα έχει απασχολήσει μερικές φορές την επιστημονική κοινότητα.

Μία από τις πιο αξιόπιστες μελέτες διεξήχθη από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, οι οποίοι επιστράτευσαν 104 εγκύους για να διαπιστώσουν, εάν όντως το σχήμα της κοιλιάς τους ήταν αντιπροσωπευτικό του φύλου του παιδιού.

Η μελέτη τους έδειξε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Προς μεγάλη έκπληξη των ερευνητών, όμως το φύλο μπορούσαν να προβλέψουν οι ίδιες οι μητέρες, βασισμένες στα όνειρα που είχαν δει και στην διαίσθησή τους!

Επιπλέον, όσο υψηλότερο ήταν το μορφωτικό επίπεδο των εγκύων, τόσο ακριβέστερα ήταν τα όνειρα και η διαίσθηση, όσες έγκυοι είχαν πανεπιστημιακό τίτλο προέβλεψαν με ακρίβεια το φύλο του μωρού που κυοφορούσαν στο 70% των περιπτώσεων – έναντι του 43% των εγκύων που είχαν τελειώσει μόνο το δημοτικό ή και το γυμνάσιο…

 

www.paidiatros.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies