Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! «Εγώ πότε θα κάνω ρυτίδες;»

«Εγώ πότε θα κάνω ρυτίδες;»

από kmir

 

mama rutides

«Εγώ πότε θα κάνω ρυτίδες;» Ρωτήστε την μαμά σας!

Αν οι μικρές ρυτίδες έχουν κάνει νωρίτερα από το αναμενόμενο την εμφάνισή τους, μην νομίζετε ότι φταίτε εσείς γιατί καθόσαστε με τις ώρες κάτω από τον ήλιο και δεν περιποιείστε όσο πρέπει το δέρμα σας.

Ευθύνη για την εμφάνιση των ρυτίδων, έχει και η μαμά σας.

Ερευνητές από το Ιστιτούτο Καρολίνσκα της Σουηδίας σε δημοσίευσή τους στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό Nature εξηγούν το ρόλο που παίζει η κληρονομικότητα στη γήρανση.

Κάθε μητέρα διαθέτει μια συγκεκριμένη ομάδα γονιδίων που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη γήρανση και την οποία κληροδοτεί στα παιδιά της.

Η γήρανση, επιταχύνεται όταν φθείρονται τα μιτοχόνδρια που είναι μικροσκοπικά «εργοστάσια» στα κύτταρα μας και τα οποία μετατρέπουν σε ενέργεια το φαγητό που καταναλώνουμε.

Το DNA που καθορίζει το πώς αναπτύσσεται ο οργανισμός ενός ανθρώπου, και βρίσκεται στον πυρήνα των κυττάρων, κληρονομείται και από τους δύο γονείς. Τα γονίδια στα μιτοχόνδρια είναι ξεχωριστά και κληρονομούνται μόνο από τη μητέρα.

Ο Σουηδός καθηγητής Νιλς Γκόραν Λάρσον, από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Σουηδίας, ανέφερε στο Nature ότι το «μιτοχονδριακό DNA της μητέρας φαίνεται να επηρεάζει τη διαδικασία της γήρανσης μας.

Αν κληρονομήσουμε μιτοχονδιακό DNA με μεταλλάξεις από τη μητέρα μας τότε θα γεράσουμε γρηγορότερα».

www.onmed.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies