Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για ανέργους και ανασφάλιστους!

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για ανέργους και ανασφάλιστους!

από kmir

images-assets-sections-paidi-2-6-praktikos-odigos-episkepsi giatro-210x300Τη δυνατότητα να υποβληθούν σε δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις

έχουν άνεργοι και ανασφάλιστοι πολίτες, σε επιλεγμένα νοσοκομεία, μέσω του προγράμματος «Παρεμβάσεις πρόληψης-προαγωγής υγείας σε υφιστάμενα δίκτυα στην Περιφέρεια Αττικής» του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (Ι.Κ.Π.Ι.).

Βασικός στόχος του προγράμματος, πέραν της ενημέρωσης, αποτελεί η διενέργεια δωρεάν ιατρικών εξετάσεων σε άνεγους ή ανασφάλιστους, ηλικίας 25- 65 ετών, αναφορικά με την πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη, του καρκίνου και των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις έχουν άτομα 25 – 65 ετών που είναι:

άνεργοι (επικυρωμένα αντίγραφα κάρτας ανεργίας & αστυνομικής ταυτότητας, υπεύθυνη δήλωση).

ανασφάλιστοι (επικυρωμένα αντίγραφα ληγμένου βιβλιαρίου υγείας & αστυνομικής ταυτότητας, υπεύθυνη δήλωση).

Στην περίπτωση που δεν υπάρχει κάρτα ανεργίας ή ληγμένο βιβλιάριο υγείας, προσκομίζεται μόνο η υπεύθυνη δήλωση (με γνήσιο υπογραφής), με την οποία δηλώνεται ότι ο/η συμμετέχων/-ουσα είναι άνεργος/-η ή ανασφάλιστος/-η.

Αναλυτικότερα, ο προληπτικός έλεγχος περιλαμβάνει το σύνολο των παρακάτω εξετάσεων (σύμφωνα με το φύλο και την ηλικία):

– μέτρηση σακχάρου
– μέτρηση χοληστερόλης
– μέτρηση αρτηριακής πίεσης
– τεστ Παπανικολάου
– μαστογραφία
– ανίχνευση αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα (mayer κοπράνων).

Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται σε συνεργαζόμενα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Αττικής.

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού για εξετάσεις στα συνεργαζόμενα νοσοκομεία οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επικοινωνούν με το Ι.Κ.Π.Ι.: τηλ. 210 7222727, e-mail: [email protected], ιστοσελίδα: www.prolipsigiaolous.gr

Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007- 2013 και από εθνικούς πόρους.

Ημερίδα για τον διαβήτη!

Στο πλαίσιο του προγράμματος, την Παρασκευή 26 Σεπτεβρίου (ώρα 10:00- 12:00) θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Σακχαρώδης Διαβήτης, Καρδιαγγειακά Νοσήματα, Καρκίνος: Μπορούν να Προληφθούν» στο Αμφιθέατρο Γ. Ν. «Ασκληπιείο Βούλας».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του «Προγράμματος Παρεμβάσεων πρόληψης-προαγωγής υγείας σε υφιστάμενα δίκτυα στην Περιφέρεια Αττικής» του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (Ι.Κ.Π.Ι.), στο οποίο προΐσταται ο καθηγητής Γιάννης Τούντας, με τη συνεργασία του Γ. Ν. «Ασκληπιείο Βούλας».

 

health.in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies