Αρχική Είμαι ΈγκυοςΤοκετός Δυστοκία τοκετού… Νέοι ορισμοί!

Δυστοκία τοκετού… Νέοι ορισμοί!

από kmir

NeoiOrismoiΤι είναι η δυστοκία τοκετού και τι θα πρέπει να γνωρίζει η μέλλουσα μανούλα;

Της Κωνσταντίνας Νούσια, Μαίας, Msc, Υπεύθυνη στο κέντρο Nousias natural birth center

Ξεπερασμένοι όροι: Αργή,ανώμαλη εξέλιξη του τοκετού.

Νέοι ορισμοί: Αυτός ο όρος δεν χρησιμοποιείται..

Διάγνωση: Αδυναμία εξέλιξης.

Ξεπερασμένοι όροι:Ασαφής όρος που μπορεί να σημαίνει την έλλειψη προοδευτικής διαστολής τραχήλου ή την έλλειψη της καθόδου της κεφαλής του μωρού, ή και τα δύο.

Νέοι ορισμοί: Αυτός ο όρος δεν χρησιμοποιείται καθώς αντί της έκφρασης ”επαρκής χρόνος για την λανθάνουσα και ενεργό φάση του πρώτου δευτέρου σταδίου” θα πρέπει η γυναίκα να μένει σε αυτά τα στάδια όσο της το επιτρέπουν η κατάσταση τόσο της ίδιας όσο και του εμβρύου.

Διάγνωση: Ενεργός τοκετός.

Ξεπερασμένοι ορισμοί: Όταν ο τράχηλος έχει 3-4εκ. διαστολή και ξεκίνα η ταχεία διαστολή.

Νέοι ορισμοί:Οι γυναίκες μπορεί να μην φτάσουν στην ενεργό φάση πριν τα 6εκ. Οι πολύτοκες έχουν πιο γρήγορη επιτάχυνση τοκετού σε αυτό το σημείο σε σχέση με τις πρωτότοκες.

Διάγνωση: Παράταση 1ου σταδίου.

Ξεπερασμένοι ορισμοί: Διαστολή 3-4εκ και συστολές χωρίς εξέλιξη στη διαστολή του τραχήλου για πάνω από 2 ώρες.

Νέοι ορισμοί: Η διάγνωση της παράτασης 1ου σταδίου μπορεί να γίνει μόνο εάν μια γυναίκα έχει 6εκ διαστολή και σπασμένα νερά. Επίσης αν δεν υπήρξε μεταβολή του τραχήλου για 4 ή περισσότερες ώρες με ικανοποιητικές συστολές ή για 6 ή περισσότερες ώρες ανεπαρκών συστολών.

Διάγνωση: Παράταση 2ου σταδίου.

Ξεπερασμενοι ορισμοί: Όταν η εξώθηση διαρκεί -πάνω από 3 ώρες σε πρωτότοκες με επισκληρίδιο -πάνω από 2 ώρες σε πρωτότοκες χωρίς επισκληρίδιο -πάνω από 2ώρες σε πολύτοκες με επισκληρίδιο -πάνω από 1 ωρα σε πολύτοκες χωρίς επισκληρίδιο.

Νέοι ορισμοί: Όταν δεν υπάρχει εξέλιξη στην κάθοδο ή την περιστροφή του εμβρύου για -πάνω από 4 ώρες σε πρωτότοκες με επισκληρίδιο -πάνω από 3 ώρες σε πρωτότοκες χωρίς επισκληρίδιο -πάνω από 3 ώρες σε πολύτοκες με επισκληρίδιο -πάνω από 2 ώρες σε πολύτοκες χωρίς επισκληρίδιο.

Διάγνωση: Αποτυχία της πρόκλησης φυσιολογικού τοκετού.

Ξεπερασμένοι ορισμοί: Η εξέλιξη του τοκετού διαφέρει σημαντικά μεταξύ γυναικών που είχαν έναν αυθόρμητο τοκετό σε σχέση με αυτές που μπήκαν σε πρόκληση τοκετού.

Έτσι επιτρέπουμε 12-18 ώρες να βρίσκεται στην λανθάνουσα φάση πριν διαγνωστεί αποτυχία.

Νέοι ορισμοί: Σε αποτυχία συστολών και εδραίωση αυτών κάθε 3 λεπτό και αλλαγής του τραχήλου μετά από τουλάχιστον 24 ώρες, ωκυτοκίνης και σπασμένων νερών εάν αυτό είναι δυνατό.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies