Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Διώχνουν 8χρονο από το χωριό του γιατί έχει…

Διώχνουν 8χρονο από το χωριό του γιατί έχει…

από kmir

8xronos aidsΈχει νιώσει την εγκατάλειψη, έχει στιγματιστεί και απομονωθεί από μια κοινωνία που αρνείται να κατανοήσει.

Ο Κουν Κουν έχει νιώσει ήδη το σκληρό πρόσωπο της ζωής και ας είναι μόλις 8 ετών. Έχει αποβληθεί από το σχολείο του και τώρα εξοστρακίζεται από τους συγχωριανούς του, γιατί είναι φορέας του AIDS.

Το 8χρονο αγοράκι ζει σε ένα μικρό χωριό της νοτιοδυτικής επαρχίας Σετσουάν, στην Κίνα. Μολύνθηκε από τον ιό HIV μέσω της μητέρας του. Μετά από τη διάγνωση το παιδί αποβλήθηκε από το σχολείο ενώ στις αρχές Δεκεμβρίου περισσότεροι από 200 χωρικοί, περιλαμβανομένων του κηδεμόνα του και του παππού του, υπέγραψαν μια αίτηση για να εκδιωχθεί το παιδί από το χωριό.

«Κανείς δεν θέλει να παίξει μαζί μου», είπε ο Κουν Κουν.

Πάντως ο δήμαρχος του χωριού επεσήμανε, ότι το αγόρι έχει τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους κατοίκους και ότι η τοπική κυβέρνηση θα ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών.

Οι φορείς του AIDS στην Κίνα, αντιμετωπίζουν μεγάλες διακρίσεις και απομόνωση. Έχουν αναφερθεί και περιπτώσεις εργαζομένων στον τομέα υγείας που αρνούνται ακόμα και να αγγίξουν τους ασθενείς.

Αν και η κινεζική κυβέρνηση εφαρμόζει πολιτικές που στόχο έχουν την εξάλειψη των διακρίσεων, εξακολουθούν να υπάρχουν παρανοήσεις σχετικά με την ασθένεια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν περιπτώσεις παιδιών, που αναγκάζονται να σταματήσουν το σχολείο.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies