Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Διπλάσιο κίνδυνο διατρέχουν τα παιδιά από εξωσωματική

Διπλάσιο κίνδυνο διατρέχουν τα παιδιά από εξωσωματική

από kmir

exwswmatikiΔιπλάσιο κίνδυνο επιπλοκών διατρέχουν τα παιδιά από εξωσωματική!

Σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο επιπλοκών διατρέχουν τα παιδιά που έχουν γεννηθεί με εξωσωματική γονιμοποίηση, συγκριτικά με αυτά που έχουν γεννηθεί φυσιολογικά, σύμφωνα με μία νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας και δημοσιεύεται στο περιοδικό «PLoS One».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι οποίοι ανέλυσαν τα στοιχεία 300.000 γεννήσεων,τα παιδιά αυτά έχουν αυξημένες πιθανότητες να γεννηθούν πρόωρα ή να πεθάνουν κατά τον πρώτο μήνα της ζωής τους, ενώ μία δεύτερη αμερικανική έρευνα διαπίστωσε ότι για τον πρόωρο τοκετό, πολύ συχνά, φταίνε βακτήρια εξαιτίας των οποίων «σπάνε τα νερά» της εγκύου πριν την ώρα τους.

Ωστόσο, πέρα από την ίδια την τεχνική της εξωσωματικής γονιμοποίησης, τα παιδιά μπορεί να αντιμετωπίζουν μεγαλύτερους κινδύνους εξαιτίας και άλλων λόγων, όπως για παράδειγμα εξαιτίας προβλημάτων υγείας ή προχωρημένης ηλικίας των γονέων τους.

Η έρευνα έδειξε ότι οι πρόωροι τοκετοί αποτελούσαν το 4,7% στις περιπτώσεις γυναικών που είχαν συλλάβει φυσιολογικά, ενώ το ποσοστό αύξανε στο 8% στις περιπτώσεις εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Τα αντίστοιχα ποσοστά θανάτου των παιδιών λίγο μετά τη γέννησή τους, ήταν 0,3% (φυσιολογική σύλληψη) και 0,5% (με εξωσωματική).

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η κατάψυξη των εμβρύων πριν την εμφύτευσή τους στη μήτρα, κάτι που συμβαίνει όλο και συχνότερα πλέον, μπορεί να αποτρέψει τον κίνδυνο του πρόωρου τοκετού.

www.onmed.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies