Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Δίδυμα αλλά με μια ιδιαιτερότητα: Το ένα έχει τα όργανά του σε λάθος πλευρά!

Δίδυμα αλλά με μια ιδιαιτερότητα: Το ένα έχει τα όργανά του σε λάθος πλευρά!

από kmir

didima organaΜοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό και όμως αυτά τα δυο αγοράκια με τα κατάξανθα μαλλιά και τα μπλε μάτια, έχουν μια ιδιαιτερότητα που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή με γυμνό μάτι.

Ο Lucas έχει την καρδιά του, την σπλήνα και το συκώτι σε διαφορετική πλευρά από τον δίδυμο αδερφό του, τον Louis.

Η συγκεκριμένη κατάσταση συμβαίνει πολύ σπάνια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όταν το ζυγωτό διαχωρίζεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο, περίπου επτά ημέρες μετά τη σύλληψη.

Στην περίπτωση των διδύμων Lucas και Louis, το ζυγωτό χωρίστηκε στα δύο σε διάστημα δέκα ημερών, ενώ αν γινόταν έστω και μία μέρα αργότερα τα δίδυμα μωρά θα είχαν γεννηθεί ενωμένα.

Η σπάνια αυτή περίπτωση είχε ως αποτέλεσμα μια πολύ δύσκολη εγκυμοσύνη και καισαρική για την 28χρονη και μητέρα. Η νεαρή έπρεπε να παρακολουθείται από τον γιατρό τρεις φορές την ημέρα, αφού τα δύο έμβρυα μοιράζονταν τον ίδιο αμνιακό σάκο ενώ ο τοκετός έγινε στις 30 εβδομάδες της κύησης.

Ωστόσο, μόνο όταν γεννήθηκαν τα μωρά, οι γονείς και οι γιατροί ανακάλυψαν την ιδιαιτερότητά τους.

«Η καρδιά, το συκώτι και η σπλήνα του Lucas είναι στην αντίθετη πλευρά του σώματός του, κάτι που συμβαίνει σε ακραίες περιπτώσεις διδύμων, όμως δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα υγείας στη μετέπειτα ζωή του παιδιού» εξηγεί ο πατέρας των διδύμων μιλώντας στην Daily Mail.

Τα δίδυμα παρέμειναν έξι εβδομάδες στο νοσοκομείο, ενώ σήμερα είναι πλέον 22 μηνών και ζουν μια φυσιολογική ζωή στο Newcastle μαζί με τους γονείς τους.

 

 

 

 

www.iefimerida.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies