Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Δεν θα βαπτίζουν τα μωρά από παρένθετες μητέρες!

Δεν θα βαπτίζουν τα μωρά από παρένθετες μητέρες!

από kmir

vaptisiΝα μην βαπτίζει τα μωρά που γεννιούνται από παρένθετες μητέρες συζητά η Εκκλησία της Ρωσίας, προκειμένου να δείξει έμπρακτα την διαφωνία της με αυτόν τον τρόπο αναπαραγωγής.

«Η άρνηση να βαπτισθεί μωρό εν προκειμένῳ θα είχε μια ποιμαντική διάσταση, διότι με αυτό τον τρόπο η κοινωνία θα δεχόταν ένα μήνυμα από την Εκκλησία, ότι αυτή η πράξη της παρένθετης μητρότητας είναι απαράδεκτη από χριστιανικής απόψεως».

Με αυτά τα λόγια, ο μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων παρουσίασε την πρόταση κατά την διάρκεια συνεδρίασης του προεδρείου της Συνοδικής Βιβλικής Θεολογικής Επιτροπής της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας.

«Από τη μία, κάθε μωρό μπορεί να βαπτιστεί με βάση την πίστη των αναδόχων του. Το ίδιο το μωρό δεν ευθύνεται για τον τρόπο της γεννήσεώς του.  Από την άλλη την ευθύνη για την χριστιανική αγωγή του μωρού έχουν οι γονείς και οι ανάδοχοι.Εάν οι γονείς δεν μετανοούν έμπρακτα για την πράξη τους ενώ οι ανάδοχοι με την ίδια τη συμμετοχή τους στο Μυστήριο αποδέχονται την γενομένη αμαρτωλή πράξη, περί ποιας χριστιανικής αγωγής πρόκειται;» αναρωτήθηκε ο μητροπολίτης που σημείωσε πως σε αυτές τις περιπτώσεις η βάπτιση θα γίνεται μετά την ενηλικίωση εφόσον ζητηθεί από το ίδιο το άτομο.

Ο μητροπολίτης που ξεκαθάρισε πως η χρήση παρένθετης μητέρας είναι ενάντια στις χριστιανικές αρχές, επικαλέστηκε και πορίσματα του συλλόγου ορθοδόξων χριστιανών γιατρών της Ρωσίας σύμφωνα με τα οποία «Ο εξευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των γυναικών, στις οποίες ο νόμος επιτρέπει τη χρήση του ιδίου σώματός των ως ένα είδους εκκολαπτηρίου. Επομένως νομιμοποιείται μια «βιολογική πορνεία».

Στην Ρωσία επιτρέπεται οι παρένθετες μητέρες να αμείβονται γι αυτήν την «υπηρεσία» τους, ενώ σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο κ. Ιλαρίων αυτήν την στιγμή η προσφορά παρένθετων μητέρων είναι δέκα φορές πάνω από την ζήτηση.

www.dogma.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies