Από την Λ. Ελευθερία, Λαμία
ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση:
- 2 πακέτα μπισκότα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ 250γρ.
- Βούτυρο ΒΙΤΑΜ
Για την κρέμα:
- 2 πακέτα τυρί κρέμα PHILADELPHIA
- ¾ του κουτιού ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ γάλα
Για το βύσσινο:
- 2 κουτιά κονσέρβα βύσσινο ΚΥΚΝΟΣ
- 5 κουταλιές της σούπας ΖΑΧΑΡΗ
- 2 κουταλάκια του γλυκού CORN FLOUR
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΒΑΣΗ: Χτυπάμε στο multi τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη και τα ζυμώνουμε με το βούτυρο μέχρι να ενσωματωθούν. Στη συνέχεια τοποθετούμε το μίγμα στο πυρέξ, το απλώνουμε ομοιόμορφα και το πιέζουμε ώστε να γίνει συμπαγής βάση.
ΚΡΕΜΑ: Χτυπάμε στο μίξερ τα Philadelphia με το ζαχαρούχο γάλα μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το βύσσινο.
ΒΥΣΣΙΝΟ: Βάζουμε το βύσσινο και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι , σε μέτρια φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Στη συνέχεια το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το corn flour, το οποίο έχουμε διαλύσει προηγουμένως με λίγο νερό.
Τοποθετούμε το κατσαρολάκι πάνω στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το μίγμα μας να αρχίζει να πήζει και τότε το αποσύρουμε από τη φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα το απλώνουμε πάνω στην κρέμα.
Στη συνέχεια βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο.
Είναι έτοιμο για σερβίρισμα μετά από λίγες ώρες.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Aν θέλετε, μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας και την δική σας αγαπημένη συνταγή. Στείλτε e-mail στο [email protected] με τίτλο “ΣΥΝΤΑΓΗ”. |