Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Cheesecake με καρυδόπιτα!

Cheesecake με καρυδόπιτα!

από kmir

karudopitaΤης Μαρίας Καρρά

Υλικά για την καρυδόπιτα:
5 αυγά
5 κουτ. σούπας καρυδόψιχα
5 κουτ. σούπας ζάχαρη
5 κουτ. σούπας φρυγανιά
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
100 γρ. βούτυρο

Υλικά για το σιρόπι:
200 γρ. νερό
150 γρ. ζάχαρη
Xυμός 1/2 λεμονιού
Φλούδα από 1 πορτοκάλι
Φλούδα από 1/2 λεμόνι

Υλικά για την κρέμα:
500 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Φιλαδέλφια)
60 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. με βούτυρο

Μαρμελάδα της αρεσκείας σας η φρέσκα φρούτα!

Εκτέλεση

Για την καρυδόπιτα: Χτυπάμε στο μίξερ, τα αυγά με τη ζάχαρη και το βούτυρο, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε τα καρύδια με τη φρυγανιά. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε λίγο-λίγο το καρύδι με τη φρυγανιά, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα και κάνοντας κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Αλείφουμε με λίγο βούτυρο, αλευρώνουμε το ταψί και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 45 λεπτά περίπου. Αφήνουμε την καρυδόπιτα να κρυώσει καλά.

Για το σιρόπι: Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά και τα βράζουμε για 4-5 λεπτά περίπου. Σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι την καρυδόπιτα και την αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα: Χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα το τυρί με την άχνη και στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη σιροπιασμένη καρυδόπιτα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να “σφίξουν” τα υλικά μεταξύ τους.
Ρίχνουμε από πάνω την μαρμελάδα της αρεσκείας μας ή τα φρέσκα φρούτα! Καλή επιτυχία!

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies