Αρχική Ειμαι Μαμά & ΓυναίκαΟμορφιά Case study: μια μαμά στον πλαστικό

Case study: μια μαμά στον πλαστικό

από kmir

plastikos-xeirourgosΗ αλήθεια είναι ότι πριν γίνει αυτό το θέμα, προβληματίστηκα αρκετά για το αν θα έπρεπε να το κάνω και πώς.

Η μητρότητα είναι ιερή στιγμή στην πορεία μιας γυναίκας, και το τίμημα του χαλαρωμένου στήθους και των ραγάδων στην κοιλιά είναι μάλλον μικρό μπροστά στη γέννηση ενός παιδιού. Παρ’ όλα αυτά, η ζωή συνεχίζεται και μ’ ένα μωρό. Και μια γυναίκα πρέπει να νιώθει και να είναι επιθυμητή για να είναι καλά με τον εαυτό της και, εν συνεχεία, με όλους τους άλλους. Για να κοιτάζεται στον καθρέφτη και να χαίρεται με το αποτέλεσμα, για να αποπνέει αυτοπεποίθηση και να συνεχίζει να αρέσει στον σύντροφό της. Από την άλλη πλευρά, ακόμα κι αν όλες οι γυναίκες θα ήθελαν ένα νεανικό και σφριγηλό σώμα, λίγες απ’ αυτές έχουν τη δυνατότητα να το αποκτήσουν. Και όταν κάτι ξέρεις ότι δεν μπορείς να το έχεις, το μυθοποιείς, ακόμα κι αν δεν είναι τόσο σημαντικό. Και τότε τρέχεις σε reality και τηλεοπτικές εκπομπές για να κυνηγήσεις το όνειρο της λεπτής σιλουέτας. Και χάνεις πιο σημαντικά πράγματα, που δεν έχουν μονάδα μέτρησης για να δεις πόσο ευτυχισμένο σε κάνουν. Όπως το πρώτο χαμόγελο του μωρού σου.

Και δεν λέω ότι αν έχεις τη δυνατότητα να βελτιώσεις το σώμα σου, να μην το κάνεις. Απλώς αξιολόγησε πόσο σημαντικό είναι για σένα. Κι αν έπεται της ευτυχίας που σου δίνει η μητρότητα, μπορείς να προχωρήσεις και να διαβάσεις όσα μας είπε η πλαστικός χειρουργός Χριστίνα Τάκη-Οικονόμου. Αν όχι, τότε μάλλον θα πρέπει να προβληματιστείς. Και να γυρίσεις σελίδα· στο περιοδικό, αλλά και στα θέλω σου.

Της Δήμητρας Μαυρίδου, σε συνεργασία με την κα Χριστίνα Τάκη-Οικονόμου*

Το τηλεφώνημα

Όταν μια μαμά αποφασίζει να επισκεφθεί τον πλαστικό χειρουργό, σημαίνει ότι μάλλον «πάσχει» από τα δύο συνηθέστερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες γυναίκες μετά τον τοκετό, δηλαδή το χαλαρωμένο στήθος και τη χαλαρωμένη κοιλιά. Και τα δύο προβλήματα, δυστυχώς, δεν μπορούν ν’ αλλάξουν με καλή διατροφή και άσκηση, διότι δεν πρόκειται για περιττά κιλά, αλλά για χαλαρωμένο δέρμα, σε σημεία που δύσκολα η γυμναστική θα έχει αποτέλεσμα.

Το ένα κομμάτι το ξεκαθαρίσαμε: ατέλειες στο δέρμα που πρέπει ν’ αλλάξουν.

Πριν σηκώσει το τηλέφωνο, όμως, για να κλείσει το ραντεβού, θα πρέπει να βεβαιωθεί ότι θέλει να προχωρήσει για την ίδια, την Ελένη, την Μαρία, την Αφροδίτη. Όχι για τον  σύντροφό της, τον Πέτρο, τον Νίκο, τον Τάκη, αλλά και ούτε για την κοινωνία με τις στερεοτυπικές συμπεριφορές που επιβάλλουν να είναι σαν μοντέλο, η Mrs Τέλεια, ακόμα κι αν έχει δύο παιδιά και δουλεύει σκληρά στη δουλειά και στο σπίτι κ.ο.κ. Αν, λοιπόν, το κάνει για τον εαυτό της, το επόμενο βήμα είναι να επισκεφθεί τον κατάλληλο γιατρό.

 

Το ραντεβού

Το πρώτο και σημαντικότερο πράγμα που, κατά τη γνώμη μου, χρειάζεται για να πάει καλά ένα ραντεβού σ’ έναν γιατρό, είναι να αναπτυχθεί αίσθημα οικειότητας και εμπιστοσύνης από την πρώτη στιγμή.

Βασική προϋπόθεση για να μπει μια γυναίκα στη διαδικασία οποιασδήποτε αισθητικής επέμβασης είναι να έχει περάσει περίπου ένας χρόνος από τότε που γέννησε. Όπως μου εξήγησε η κυρία Τάκη, όπως ακριβώς χρειάστηκαν 9 μήνες για ν’ αλλάξει το σώμα μιας γυναίκας, έτσι χρειάζεται τουλάχιστον άλλο τόσο χρονικό διάστημα για να επανέλθει η ελαστικότητά του και να μπορέσουμε να αξιολογήσουμε, εν συνεχεία, αν χρειάζεται κάποια επέμβαση. Πρέπει, άλλωστε, να διευκρινίσουμε ότι οι αισθητικές επεμβάσεις σχετίζονται περισσότερο με το θέμα της χαλάρωσης και λιγότερο με τα περιττά κιλά. Τα περιττά κιλά θα τα χάσει μια γυναίκα με σωστή διατροφή και άσκηση, που θα πρέπει να εντάξει στο πρόγραμμά της. Το αν, όμως, θα υποστεί χαλάρωση, δεν σχετίζεται με τα παραπανίσια κιλά της. Σχετίζεται, ενδεχομένως, με την ηλικία της, όσο πιο μικρή γεννήσει, τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχει να επανέλθει πλήρως το σώμα της, ή και με κληρονομικούς παράγοντες.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies