Αρχική ΔιάφοραΚαλοκαίρι Camping ή ενοικιαζόμενα δωμάτια;

Camping ή ενοικιαζόμενα δωμάτια;

από kmir

Οργανωμένο camping ή ενοικιαζόμενα δωμάτια;Ιδού η απορία. Εν μέσω οικονομικής κρίσης, το ερώτημα αυτό απασχολεί φέτος ακόμα και ανθρώπους που δεν είχαν ποτέ σκεφτεί μέχρι τώρα να κάνουν κάμπινγκ,

όχι απαραιτήτως λόγω οικονομικής ευρωστίας, αλλά από άποψη. Φέτος όμως, όλο και περισσότεροι άνθρωποι με παιδιά θα στραφούν στο οργανωμένο camping. Αν είστε ένας από αυτούς ή το σκέφτεστε. Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί.

 

Της Δήμητρας Μαυρίδου

Μέχρι πριν 2 χρόνια ήμουν πεπεισμένη και ανένδοτη στο να κάνω camping. Ήθελα τη βολή μου, το άνετο κρεβάτι μου, τον κλιματισμό στο δωμάτιο, το προσωπικό μου μπάνιο, ήθελα τον χώρο μου…. Μέχρι που με έπεισαν (τι κάνει η αγάπη…) να το δοκιμάσω. Αγοράσαμε εξοπλισμό, γεμίσαμε το αυτοκίνητο ωσάν να ήταν φορτηγό και ξεκινήσαμε το ταξίδι μας για Χαλκιδική. Να επισημάνω ότι κράτηση δεν είχαμε κάνει σε κανένα camping και ήταν και Αύγουστος. Βέβαια, στο διαδίκτυο κάτι είχα δει και έμοιαζε μαγευτικό. Για αυτό και είχα πειστεί…

Φτάνοντας εκεί, δεν ήρθε η… άνοιξη, αλλά η πλήρης απομυθοποίηση. Γιατί όταν είδα το camping και τον ελεύθερο χώρο που μας υπέδειξαν για τη σκηνή μας απογοητεύτηκα. Καμία σχέση με τις φωτογραφίες και βέβαια ο ένας πάνω στον άλλο, κυριολεχτικά όμως. Αποφασίσαμε να μην παραιτηθούμε με την πρώτη ατυχία και να αναζητήσουμε την τύχη μας σε άλλη… παραλία ή μάλλον camping. H δεύτερη επιλογή φάνηκε πιο καλή. Ξεκινήσαμε λοιπόν, να στήνουμε τη σκηνή μας και όταν πια ήμασταν καθ’ όλα έτοιμη είχε πια νυχτώσει και πέσαμε για ύπνο. Εις μάτην όμως, γιατί ακριβώς πίσω από τη σκηνή μας υπήρχε περίφραξη με φυτά που έκρυβε τον γεμάτο κίνηση δρόμο…. Φασαρία λοιπόν από τα αυτοκίνητα και φυσικά ούτε κουβέντα για τζιτζίκια και ησυχία…

Περιμέναμε λοιπόν να ξημερώσει για να αρχίσουμε να ξεστήνουμε και να αναζητήσουμε αλλού την τύχη μας. Και πάλι από την αρχή. Όπου βλέπαμε ταμπέλα camping ρωτάγαμε. Αλλά όλα ήταν γεμάτα λόγω εποχής και οι θέσεις που μας υποδείκνυαν στην μέση του πουθενά χωρίς σκιά. Για να μην μακρηγορώ καταφέραμε να βρούμε ένα camping που φαινόταν αξιοπρεπές και εγκατασταθήκαμε εκεί. Σωστή επιλογή, όπως αποδείχθηκε, μέσα στα πεύκα, με πολύ χώρο και ιδιωτική παραλία. Αλλά.

Πάντα υπάρχει ένα αλλά. Δεν είχαμε μαζί μας παιδιά. Και είχαμε την υπομονή να ψάξουμε και να περιπλανηθούμε. Αν λοιπόν σχεδιάζεται να πάτε οικογενειακώς για camping σκεφθείτε τα εξής:

1. Aν κάποιο από τα παιδάκια σας είναι μικρότερο από 2 ετών δεν θα σας το συνιστούσα. Μπορεί να ξυπνάει τη νύχτα και να κλαίει, αναστατώνοντας και τους γείτονές σας, είναι δύσκολο να αλλάζετε πάνα και να τηρείτε αυστηρά τους κανόνες υγιεινής μέσα σε μια σκηνή και επιπλέον είναι πιο ευαίσθητο σε τσιμπήματα, κρυολογήματα, απότομη αλλαγή του καιρού από μια καλοκαιρινή μπόρα κ.ο.κ.

2. Αν το αποφασίσετε, το σίγουρο είναι ότι τα παιδάκια σας θα σας λατρέψουν. Η θάλασσα θα είναι δίπλα, θα μπορούν να κυκλοφορούν όλη τη μέρα με το μαγιό τους, να παίζουν με άλλα παιδάκια και να είναι μέσα στη φύση. Εσείς, όμως για να περάσετε καλά και να μην ταλαιπωρηθείτε θα πρέπει να οργανωθείτε.

3. Η οργάνωση αφορά σε δύο παραμέτρους. Καταρχάς το που θα μείνετε. Είναι καλό ξεκινώντας το ταξίδι σας να ξέρετε ήδη που θα πάτε, να έχετε κάνει κράτηση (αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα) και σίγουρα να σας έχουν συστήσει το εν λόγω camping ή να το ξέρετε εσείς.

4. Η δεύτερη παράμετρος αφορά στην οργάνωση. Για να «πετύχει» το project camping θα πρέπει να σκεφτείτε και την παραμικρή λεπτομέρεια. Σκηνή, στρώματα ύπνου, ψάθα για να μην λερώνετε την σκηνή, τραπεζάκι, καρέκλες, μαξιλάρια, ψυγείο, θερμός, πλαστικά σερβίτσια, σκούπα, φαράσι, ραδιοφωνάκι, φακός, πετσέτες, σεντόνια, αντικουνουπικά εξωτερικού χώρου και τόσα άλλα. Φανταστείτε ότι είναι σαν να στήνετε ένα νέο νοικοκυριό, έστω και προσωρινό.

5. Τα 2 μεγάλα πλεονεκτήματα του camping σε σχέση με την διαμονή σε ενοικιαζόμενα δωμάτια είναι το χαμηλό κόστος παραμονής (δεν είναι βέβαια αμελητέο, αλλά σίγουρα είναι πολύ πιο χαμηλό σε σχέση με τα δωμάτια) και η αίσθηση ότι είσαι κοντά στη φύση και δεν περιορίζεσαι και πάλι στους τέσσερις τοίχους. Βασική προϋπόθεση βέβαια, να έχετε βρει ωραίο camping και να μην είναι σαν περιφραγμένο οικόπεδο, έτοιμο προς δόμηση.

6. Τα 2 μειονεκτήματα του camping είναι η δυσκολία στην καθαριότητα μέσα και έξω από τη σκηνή. Συνεχώς θα σκουπίζετε γιατί όλο και θα μεταφέρετε άμμο ή χώμα με πόδια σας μέσα στην σκηνή. Και το δεύτερο και σημαντικότερο μειονέκτημα οι κοινές τουαλέτες, ειδικά για εμάς τις γυναίκες που εύκολα κολλάμε μικρόβια, αλλά και για τα παιδιά που δεν ξέρουν να προφυλαχθούν.

Η επιλογή είναι δική σας… Εγώ, σίγουρα θα το ξανακάνω.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies