Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Brownies με mascarpone

Brownies με mascarpone

από kmir

BrownieΤης Ελένης Μαστρογιάννη

Υλικά για τα brownies:
235 γρ. βούτυρο ανάλατο
85 γρ. κουβερτούρα (κομμένη σε μικρά κομμάτια)
235 γρ. ζάχαρη
120 γρ. κακάο άγλυκο (κοσκινισμένο)
120 γρ. τυρί mascarpone (σε θερμοκρασία δωματίου)
3 μεγάλα αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 κ.γ. βανίλιας
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
λίγο αλάτι
Για την ganache:
170 γρ. κουβερτούρα (κομμένη σε μικρά κομμάτια)
90 ml κρέμα γάλακτος
45 γρ. βούτυρο ανάλατο

 

 

Εκτέλεση
Βάζουμε το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού (όχι να κοχλάσει). Σε λεκάνη ρίχνουμε τη κουβερτούρα και περιχύνουμε με το ζεστό βούτυρο. Αφήνουμε για ένα λεπτό και μετά ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να λιώσει εντελώς. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύουμε με το κουτάλι να ενσωματωθούν μέσα στη σοκολάτα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί, τα αυγά και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Τέλος ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και ρίχνουμε μέσα τη ζύμη και στρώνουμε με μια σπάτουλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160oC για 45 λεπτά. Μόλις ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την ganache. Ζεσταίνουμε το βούτυρο μαζί με τη κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε τη κουβερτούρα την οποία προηγουμένως έχουμε βάλει σε ένα μπολ. Αφήνουμε για ένα λεπτό και μετά ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα λείο γλάσο το οποίο και απλώνουμε στα brownies με μια σπάτουλα. Δεν κόβουμε τα brownies προτού σφίξει η ganache γι΄ αυτό τα βάζουμε (αφού τα καλύψουμε με μεμβράνη) για λίγη ώρα στο ψυγείο.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies