Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη ημέρα και ώρα για να συμβεί ατύχημα στο σπίτι!

Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη ημέρα και ώρα για να συμβεί ατύχημα στο σπίτι!

από kmir

images-assets-sections-0-2-praktikos-odigos-atuximata paidi-213x300Mια ενδιαφέρουσα έρευνα, η οποία έγινε στη Μεγάλη Βρετανία, καταλήγει σε συμπέρασμα σχετικά με το ποια είναι η πιο επικίνδυνη ώρα για να συμβεί κάποιο οικιακό ατύχημα.

Σύμφωνα με αυτή, η πιο επικίνδυνη ώρα είναι το Σάββατο το απόγευμα καθώς στη Μεγάλη Βρετανία γίνονται τέσσερα ατυχήματα σε σπίτια, όπως ηλεκτροσό, σοβαρά εγκαύματα, διαρροές αερίου και φωτιές.

Μάλιστα, η έρευνα καταλήγει και σε συγκεκριμένη ώρα η οποία φαίνεται να είναι η πιο επικίνδυνη και αυτή δεν είναι άλλη από τις 18:30.

Αλλά γιατί εκείνη τη στιγμή συμβαίνουν τα περισσότερα ατυχήματα; Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, γιατί πολύ απλά είναι πιο επιρρεπείς σε επικίνδυνες συμπεριφορές επειδή είναι πιο… αφηρημένοι ή έχουν πιει και μερικά ποτά.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι που μένουν σπίτι τους το Σάββατο συνηθίζουν την ώρα εκείνη να… μαγειρεύουν, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 63% των οικιακών ατυχημάτων σημειώνονται στην κουζίνα , με το 33% των παθόντων να καίγονται με ηλεκτρικές συσκευές, το 55% να τραυματίζονται ενώ μαγειρεύουν και το 10% να πιάνει φωτιά το σπίτι.

Όσον αφορά το ποιοι είναι πιο επικίνδυνοι να μένουν μόνο στο σπίτι τους, καθώς προκαλούν περισσότερα ατυχήματα είναι τα παιδιά, και ακολουθούν οι γυναίκες.

Ακολουθούν οι άνδρες και τελευταίοι έρχονται οι λίγο πιο ηλικιωμένοι άνθρωποι…

 

 

www.iefimerida.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies