Αρχική Είμαι ΈγκυοςΠρακτικός Οδηγός Άσκηση στην εγκυμοσύνη!

Άσκηση στην εγκυμοσύνη!

από kmir

yoga-egkyosΆσκηση στην εγκυμοσύνη άλλοι το θεωρούν κάτι απολύτως φυσιολογικό και απαραίτητο για την ομαλή έκβαση της εγκυμοσύνης και άλλοι δεν το γνωρίζουν, το φοβούνται και το απορρίπτουν!

Εμείς πιστεύουμε στα αποδεδειγμένα και ερευνητικά, οφέλη της άσκησης στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, εφόσον βέβαια όλα κυλούν ομαλά και υπάρχει και η απαραίτητη σύμφωνη γνώμη του γυναικολόγου σας!!

Η κατάλληλη άσκηση για εγκύους, θα βοηθήσει τη μέλλουσα μητέρα να διατηρήσει το σώμα της σε μια καλή φυσική κατάσταση, που θα της προσφέρει ένα υγείες και ήρεμο περιβάλλον για να «φιλοξενήσει» 9 μήνες το μωρό της, χωρίς πόνους και stress.

Η άσκηση θα τη βοηθήσει να διατηρήσει το βάρος της στα φυσιολογικά επίπεδα για την περίοδο αυτή, τη σωστή στάση του σώματος, να δουλέψει τις απαραίτητες μυικές ομάδες που θα της προσφέρουν έναν πιο εύκολο τοκετό, τους μυς του πυελικού εδάφους αλλά και καλύτερη κυκλοφορία του αίματος χωρίς πολλές κράμπες και οιδήματα!

Η άσκηση θα της προσφέρει καλύτερη καρδιοναπνευστική λειτουργία αλλά και να προετοιμαστεί για τον τοκετό με τη σωστή χαλάρωση και τις απαραίτητες αναπνοές, που θα τη βοηθήσουν να μειώσει την ένταση της στιγμής και να έχει πιο αποτελεσματικές συστολές.

Η άσκηση θα δώσει στην έγκυο την αυτοπεποίθηση, την αντοχή αλλά και την ευεξία που χρειάζεται για μια πιο ήρεμη και ομαλή εγκυμοσύνη!

Ακόμα και αν δε γυμναζόσασταν πιο πριν, μην διστάσετε να ξεκινήσετε τώρα, υπό την καθοδήγηση εξειδηκευμένου καθηγητή φυσικής αγωγής το κατάλληλο πρόγραμμα για εσάς!!

 

Της Ιωάννας Βαπορίδη, MSc, Καθηγήτριας φυσικής αγωγής, Ειδικευμένη στο Aqua yoga, www.aquabirth.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies