Αρχική Είμαι ΜπαμπάςΔιάφορα Ασφαλιστικά προγράμματα για το παιδί

Ασφαλιστικά προγράμματα για το παιδί

από kmir

Ασφαλιστικά προγράμματα για το παιδίΗ παιδική ασφάλιση χωρίζεται σε υγειονομική κάλυψη και αποταμιευτική κάλυψη. Η υγειονομική κάλυψη είναι η ασφάλιση του παιδιού για οποιοδήποτε ιατρικό του θέμα

είτε πρωτοβάθμιας περίθαλψης είτε δευτεροβάθμιας, όπως αμυγδαλές, κρεατάκια, εμβολιασμός, λογοθεραπεία, γρίπη κ.α.

Του Γιάννη Μάμαλη, Διευθύνοντος Συμβούλου της City Insuarnce Brokers, www.citybrokers.gr

Η αποταμιευτική κάλυψη σκοπό έχει να αποταμιεύει χρήματα για να τα χρησιμοποιήσει το παιδί μετά την ενηλικίωση του, με την εξασφάλιση ότι η ασφαλιστική εταιρία θα πληρώνει το ποσό της αποταμίευσης που συμφωνήθηκε, ακόμη και εάν ο κηδεμόνας του παιδιού που το πλήρωνε χαθεί από την ζωή.

Η υγειονομική κάλυψη: Δυστυχώς στην Ελλάδα οι παροχές που δίνονται στα νοσοκομειακά προγράμματα είναι αρκετά περιοριστικές . Για παράδειγμα δεν καλύπτουν οι περισσότερες εταιρίες τον παιδίατρο της επιλογής του γονέα, αλλά τον υποχρεώνουν να χρησιμοποιήσει μόνο συμβεβλημένους με την εταιρεία παιδιάτρους. Ένας άλλος περιορισμός είναι ότι έχουν πίνακα αμοιβών στις χειρουργικές επεμβάσεις με αποτέλεσμα να μην πληρώνουν στην ουσία το 100% του κόστους μίας επέμβασης. Επίσης, δεν καλύπτονται από τις περισσότερες εταιρείες τα φάρμακα που μπορεί να χρειαστεί το παιδί.

Μία σημαντική έλλειψη στις ελληνικές παιδικές ασφάλειες είναι ότι δεν μπορούν να καλύψουν το παιδί από το πρώτο λεπτό της γέννησής του, αλλά συνήθως το καλύπτουν μετά τις 45 ημέρες ή και ακόμα περισσότερο.

Πόσο αναγκαία είναι;

Η νοσοκομειακή περίθαλψη είναι μία πολύ σημαντική κάλυψη, αν αναλογιστεί κανείς ότι το δημόσιο σύστημα υγείας καταρρέει από μέρα σε μέρα. Το να μπορέσεις να προσφέρεις στο παιδί σου την δυνατότητα μίας ισοβίου κάλυψης από μικρή ηλικία είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεις τον κίνδυνο να μην ασφαλίζεται σε μεγαλύτερη ηλικία γιατί μπορεί να έχει ήδη προκύψει κάποιο πρόβλημα υγείας, αλλά το σημαντικότερο όλων είσαι σίγουρος ως γονέας, ότι του έχεις ανοίξει έναν “αποταμιευτικό λογαριασμό” εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που είναι ανά πάσα στιγμή στην διάθεσή του προκειμένου να καλύψει το οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας του παρουσιαστεί, μικρό ή μεγάλο.

Πόσο ακριβή είναι;

Οι νοσοκομειακές καλύψεις για παιδιά είναι ιδιαίτερα οικονομικές και ανάλογα με τις εταιρίες και τις παροχές, μπορεί να κοστίζουν ακόμη και λιγότερο από 1 ευρώ την ημέρα.

Βέβαια το κόστος αυτό μηδενίζεται εάν διαλέξεις πρόγραμμα το οποίο να σου καλύπτει και τα εμβόλια του παιδιού, ένα κόστος το οποίο είναι πολύ σημαντικό ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μάλιστα υπάρχουν και εταιρίες οι οποίες προσφέρουν δωρεάν την ασφάλιση του 2ου τρίτου , 4ου παιδιού μίας οικογένειας εάν έχει ασφαλιστεί ο ένας γονέας και το ένα παιδί σε αυτούς.

Τι πρέπει να προσέξουμε;

Το σημαντικότερο που πρέπει να προσέξουμε είναι οι όροι του συμβολαίου. Υπάρχουν συμβόλαια που σε καλύπτουν στο 100%, αλλά μόνο αν χρησιμοποιήσεις συμβεβλημένα νοσοκομεία. Το πρόβλημα όμως είναι ότι καμία εταιρία δεν δεσμεύεται ότι θα έχει συμβεβλημένα νοσοκομεία εφόρου ζωής του συμβολαίου, όπως επίσης και ποιά θα είναι αυτά. Ένας άλλος σημαντικός όρος είναι αυτός που προανέφερα, δηλαδή του πίνακα αμοιβών χειρουργών που καθιστά αμέσως την κάλυψη από 100% σε συμμετοχική. Επίσης, σημαντικός όρος είναι το αν καλύπτει η ασφαλιστική εταιρεία το ΦΠΑ της νοσηλείας, ένα κόστος το ποίο δυστυχώς σιγά σιγά γίνεται όλο και μεγαλύτερο.

Σημαντικός όρος επίσης είναι και ο όρος της συνέχισης της ασφάλισης του παιδιού και μετά την ενηλικίωσή του ή μετά την αποχώρησή του από το οικογενειακό συμβόλαιο.

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να αναφέρεται ξεκάθαρα στου όρους του συμβολαίου πως αντιμετωπίζει η ασφαλιστική εταιρία την συντήρηση των χρόνιων παθήσεων, όπως για παράδειγμα είναι ο παιδικός διαβήτης. Είναι πολλές εταιρείες οι οποίες εξαιρούν την συντήρηση χρόνιων παθήσεων , όπως επίσης και πάρα πολλές που δεν ξεκαθαρίζουν πώς θα το αντιμετωπίσουν.

Που να απευθυνθείτε

Κατά την αναζήτησή σας για ασφαλιστική κάλυψη του παιδιού σας είναι σημαντικό να απευθυνθείτε σε μεσίτες ασφαλίσεων εγγεγραμμένους στο επαγγελματικό επιμελητήριο, με αυτή την ιδιότητα και όχι σε έναν οποιοδήποτε ασφαλιστικό σύμβουλο που ισχυρίζεται ότι “έχει όλες τις εταιρείες”.

Οι μεσίτες είναι βάση νόμου και θέσης αντικειμενικοί απέναντι στον πελάτη και μπορούν να τον πληροφορήσουν για τα θετικά και αρνητικά του κάθε προγράμματος της κάθε εταιρείας, διότι μπορούν να πουλήσουν τα προϊόντα όλων σχεδόν των εταιριών, σε αντίθεση με τον απλό ασφαλιστικό σύμβουλο, ο οποίος έχει σύμβαση με έναν ή ελάχιστες εταιρίες και θα προσπαθήσει να πείσει τον πελάτη να αγοράσει από αυτόν.

Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να ενημερωθείτε και για προϊόντα της αγοράς του εξωτερικού. Με την ένταξη της Ελλάδος στην ευρωπαϊκή ζώνη ο έλληνας πολίτης μπορεί να αγοράσει από οποιαδήποτε ασφαλιστική εταιρεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που παρέχει τα προϊόντα της με την ελεύθερη παροχή υπηρεσιών. Δεν είναι λίγες οι φορές που τα προϊόντα του εξωτερικού σε επίπεδο όρων όπως και τιμών είναι καλύτερα από τα εγχώρια προϊόντα και αξίζει να ζητήσετε να σας ενημερώσουν και για αυτά.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies