Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής ΑΡΝΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ

ΑΡΝΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ

από kmir

Από την Κατερίνα Α., Ξάνθη


Υλικά:

  • -2 κιλά αρνάκι, σε μερίδες
  • -2 κιλά μαρούλι (χοντροκομμένα)
  • -2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
  • -1 φλ. τσαγιού λάδι
  • -αλάτι, πιπέρι
  • -2 αυγά
  • -2 λεμόνια

 

Εκτέλεση:

  • -Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε σε μέτρια φωτιά το λάδι και τσιγαρίζουμε το αρνάκι από όλες τις πλευρές
  • -Το βγάζουμε και βάζουμε 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο να τσιγαριστεί
  • -Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα μέχρι να γυαλίσουν και μετά τα μαρούλια για λιγότερη ώρα.
  • -Βαζουμε το αρνάκι στην κατσαρόλα, μαζί με αλάτι και πιπέρι και
  • -Συμπληρώνουμε με λίγο νεράκι. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει. Ανακατεύουμε μόνο κουνώντας κυκλικά την κατσαρόλα και όχι με κουτάλα.
  • -Κάνουμε αβγολέμονο χτυπώντας πρώτα τα ασπράδια από τα αυγά, μετά τους κρόκους, τα λεμόνια, και μετά ρίχνουμε ζεστό ζουμί από το φαγητό ώστε να ζεσταθεί το αυγό και να μην κόψει.
  • -Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.

 

        Aν θέλετε, μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας και την δική σας αγαπημένη συνταγή. Στείλτε e-mail           στο [email protected] με τίτλο “ΣΥΝΤΑΓΗ”.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies