Αρχική Είμαι ΈγκυοςΔιατροφή Χάστε κιλά με το Aqua Tabata!

Χάστε κιλά με το Aqua Tabata!

από kmir

yoga egkyosΗ νέα «τάση» στο χώρο του fitness… Η μέθοδος Tabata!

Αφού μελετήσαμε τα οφέλη του αποφασίσαμε στο Aquabirth να την εντάξουμε σε ένα πρόγραμμα aqua aerobic, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν με ασφάλεια όλες οι γυναίκες μετά τον τοκετό!

Της Ιωάννας Βαπορίδη, MSc καθηγήτριας φυσικής αγωγής, www.aquabirth.gr

Το Tabata είναι μια επιστημονικά αποδεδειγμένη μέθοδος, η οποία μπορεί να ενισχύσει την αντοχή σας και παράλληλα να κάνει τον μεταβολισμό σας να λειτουργεί μέχρι και 36 ώρες μετά την προπόνηση «καίγοντας» λίπος και θερμίδες!! Το μυστικό του Aqua Tabata είναι η σύντομη αλλά έντονη άσκηση με περιόδους σύντομης ξεκούρασης!

Μα πως μπορεί να λειτουργήσει στις γυναίκες μετά τον τοκετό;

Σε αντίθεση με τα άλλα «έντονα» είδη άσκησης εκτός νερού που θα πρέπει να περιμένετε μέχρι τους 6 μήνες το Aqua Tabata μπορείτε να το ξεκινήσετε από τους 3-4 μήνες μετά τον τοκετό!

Εφαρμόζοντας τη μέθοδο αυτή μέσα στο νερό αποκομίζετε τα μέγιστα δυνατά οφέλη!! Το σώμα μέσα στο νερό δουλεύει ομοιόμορφα και πιο ολοκληρωμένα λόγω της αντίστασης αυτού.

Επίσης λόγω της άνωσης, όπου επιβαρύνεστε μόνο με το 10% του σωματικού σας βάρους, μπορείτε να πραγματοποιήσετε περισσότερες επαναλήψεις, χωρίς το αίσθημα της πρόωρης κόπωσης που θα υπήρχε αν η ίδια άσκηση γινόταν έξω απ’ αυτό.

Αλλά και να πετύχετε την εκγύμναση των κοιλιακών και των ραχιαίων μυών, χωρίς τις κλασικές και «δύσκολες» ασκήσεις!

Ιδανικό για να χάσετε γρήγορα τα τα κιλά της εγκυμοσύνης, ενεργοποιώντας το μεταβολισμό σας και δουλεύοντας μυικά όλο το σώμα!!

Προσαρμόζοντας εσείς με την καθοδήγηση του καθηγητή φυσικής αγωγής την ένταση και τις επαναλήψεις που θα βάλετε!

Μην ξεχνάτε ότι το νερό κάνει ένα είδος «μασάζ» στο σώμα καθώς κινείται μέσα σ αυτό, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος, μειώνοντας την κατακράτηση υγρών και την κυτταρίτιδα που εμφανίζεται μετά τον τοκετό!

Το σημαντικό για αυτή την περίοδο μετά τον τοκετό είναι να προστατέψουμε τις αρθρώσεις και τη λεκάνη που είναι ακόμα επιβαρυμένα από τον τον τοκετό και την εγκυμοσύνη αλλά και από την έκκριση της ρηλαξίνης που μας κάνει επιρρεπείς σε τραυματισμούς!

Μέσα στο νερό όμως, δίνεται η δυνατότητα σε κάθε γυναίκα να βάλει την ένταση και τις επαναλήψεις που επιθυμεί κάνοντας ένα αερόβιο πρόγραμμα χωρίς τον κίνδυνο τραυματισμού!

Το Aqua Tabata είναι ιδανικό επίσης και για την ενίσχυση της ισορροπίας, (όπου πάλι αλλάζει το κέντρο βάρος μετά τον τοκετό)!

Μέσα στο νερό δουλεύουμε άφοβα και τονώνουμε όλες τις μυικές ομάδες που ενισχύουν την ισορροπία.

Το νερό έχει την ικανότητα να βελτιώνει τη διάθεση και να μειώνει το καθημερινό stress! Το Aqua Tabata σας δίνει τη δυνατότητα να εκτονώνεστε στο 100%, να κάνετε κάτι για τον εαυτό σας αλλά και να ανταλλάσσετε απόψεις με άλλες νέες μητέρες!

Έτσι φεύγοντας από το μάθημα θα νιώθετε πιο ανανεωμένες και γεμάτες αυτοπεποίθηση να συνεχίσετε τις δραστηριότητές σας κοντά στα μωράκια σας!

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies