Αρχική Ειμαι Μαμά & ΓυναίκαΟμορφιά Aποτρίχωση με laser!

Aποτρίχωση με laser!

από kmir

enydatosiΤο απαλό, απαλλαγμένο από την ενοχλητική τριχοφυΐα δέρμα, είναι το «καλοκαιρινό» όνειρο κάθε γυναίκας.

Της Σταυρούλας Μωραϊτη, Αισθητικού

Οι πεπαλαιωμένες μέθοδοι, όπως ξυράφι, τσιμπιδάκι, κερί κ.λπ., την ταλαιπωρούν και ερεθίζουν την επιδερμίδα της.

Με τη laser αποτρίχωση, οι γυναίκες κυρίως, αλλά και οι άνδρες, μπορούν τώρα να εξαλείψουν την ενοχλητική τριχοφυΐα σε πρόσωπο και σώμα, γρήγορα, αποτελεσματικά και με ασφάλεια.

Η αποτρίχωση με τη χρήση laser στοχεύει στη ρίζα της τρίχας, χωρίς να καταστρέφει τους περιβάλλοντες ιστούς, τους ιδρωτοποιούς και τους σμηγματογόνους αδένες.

Η διαδικασία χαρακτηρίζεται ως αίσθημα τσιμπήματος και ελαφριάς θερμότητας, που οι περισσότεροι ανέχονται χωρίς αναισθητική κρέμα.

Είναι ασφαλής για όλες τις περιοχές όπου η τριχοφυΐα αφαιρείται και με τις συμβατικές μεθόδους.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, πρέπει να εφαρμόζεται από εξειδικευμένο χειριστή, καθώς η ευαισθησία και το χρώμα του δέρματος, η περιοχή εφαρμογής, αλλά και η αντίδραση του ανθρώπινου οργανισμού είναι παράγοντες που πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη.

Με τα νέα εξελιγμένα δερματολογικά lasers, η δέσμη δρα επιλεκτικά στα μελανοκύτταρα του βολβού της τρίχας, αφήνοντας άθικτο τον γύρω υγιή ιστό.

Η δράση της μεθόδου ενισχύεται (εάν συμβάλλουν και άλλοι παράγοντες) συμπληρωματικά με συνδυαστικές εφαρμογές ενζυμικής θεραπείας και θερμόλυ-σης, που στόχο έχουν να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα και να διευρύνουν το πεδίο εφαρμογών στους περισσότερους τύπους τριχοφυΐας.

Με τους σύγχρονους ενεργητικούς μηχανισμούς ψύξης της επιδερμίδας, η εφαρμογή του laser είναι απόλυτα ασφαλής, ακόμα και σε άτομα με σκουρόχρωμο δέρμα.

Ο ακριβής αριθμός συνεδριών δεν μπορεί να προβλεφθεί, καθώς εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, με κυριότερους την περιοχή εφαρμογής του laser και το φύλο του ατόμου.

Ακόμη, επειδή όλες οι τρίχες δεν βρίσκονται στην ίδια φάση ανάπτυξης, απαιτούνται συνήθως 6-8 συνεδρίες για την ολοκλήρωση της θεραπείας.

Η νέα τεχνολογία, επιτρέπει πλέον την ιδανική ρύθμιση των παραμέτρων, ανάλογα με το είδος της τριχοφυΐας και τον φωτότυπο του δέρματος.

Με αυτόν τον τρόπο, το αποτέλεσμα μετά από κάθε συνεδρία laser αποτρίχωσης διαρκεί πολύ περισσότερο σε σύγκριση με τα παλαιότερα lasers, αλλά και μετά την ολοκλήρωση των εφαρμογών, τα αποτελέσματα είναι και καλύτερα και μακροχρόνια.

Η θεραπεία της laser αποτρίχωσης έχει ως αποτέλεσμα την άμεση απώλεια της έντονης τριχοφυΐας για 1 έως 3 μήνες, και ως επακόλουθο αποτέλεσμα τη μόνιμη μείωση της τριχοφυΐας.

www.diatrofi.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies