Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Απειλή για το τραπέζι των Χριστουγέννων ο ιός της γρίπης των πτηνών!

Απειλή για το τραπέζι των Χριστουγέννων ο ιός της γρίπης των πτηνών!

από kmir

GalopoulaΤο τραπέζι των χριστουγέννων θα μείνει χωρίς γαλοπούλες και πάπιες, εάν δεν περιοριστεί η εξάπλωση της γρίπης των πτηνών, σύμφωνα με Βρετανούς ειδικούς!

Σύμφωνα με την Daily Mail, oι ευρωπαϊκές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή μετά την εμφάνιση κρουσμάτων ενός παθογόνου στελέχους της γρίπης των πτηνών -του Η5Ν8- σε αγροκτήματα της Ολλανδίας, της Γερμανίας και της Ολλανδίας, ενώ η Κομισιόν έχει υιοθετήσει προληπτικά μέτρα προκειμένου να φρενάρει την εξάπλωση της νόσου, όπως ο σφαγιασμός των μολυσμένων πουλερικών και η απομόνωση των μολυσμένων αγροκτημάτων.

Το παθογόνο στέλεχος της γρίπης των πτηνών H5N8 έχει ήδη ανιχνευθεί σε γαλοπούλες στην Ολλανδία και τη Βρετανία, ενώ στη Γερμανία εντοπίστηκε σε χοίρους. Κρούσμα γρίπης εντοπίστηκε πριν από δύο ημέρες σε φάρμα στο βρετανικό Γιόρκσαϊρ. Οι βρετανικές αρχές απέκλεισαν τη μονάδα και προχώρησαν στη σφαγή των πτηνών ώστε να αποτραπεί μετάδοση του ιού.

Στην Ολλανδία, η περιοχή γύρω από την φάρμα στην οποία εντοπίστηκαν τα κρούσματα τέθηκε σε καραντίνα και οι αρχές έχουν απαγορεύσει τη μεταφορά πουλερικών για 21 μέρες, απόφαση που καλύπτει επίσης τα αβγά, την κοπριά και το χρησιμοποιημένο άχυρο.

Την ίδια ώρα στην Αίγυπτο, μία 19χρονη κοπέλα, που είχε προσβληθεί από το στέλεχος της γρίπης των πτηνών Η5Ν1 έχασε την ζωή της. Πρόκειται για το δεύτερο θάνατο από την ασθένεια αυτή φέτος, δήλωσε ένας εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, από το 2003 έως την 2α Οκτωβρίου 2014 έχουν καταγραφεί επίσημα 668 επιβεβαιωμένα ανθρώπινα κρούσματα του ιού Η5Ν1 σε 16 χώρες. Από τα κρούσματα αυτά, 393 άνθρωποι έχουν πεθάνει.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies