Αρχική Είμαι ΈγκυοςΔιατροφή Αναψυκτικά & εγκυμοσύνη!

Αναψυκτικά & εγκυμοσύνη!

από kmir

diaititiko-liposΑναψυκτικά στην εγκυμοσύνη: Όταν είσαι έγκυος είναι σημαντικό να προσέχεις, τόσο την ποιότητα όσο και την ποσότητα των φαγητών και των ροφημάτων.

Παρόλο που τα ανθρακούχα ποτά επιτρέπονται όσο είσαι έγκυος, το να πίνεις υπερβολικές ποσότητες ανθρακούχων ποτών τύπου cola, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας και διάφορες παρενέργειες όπως εξηγεί η διαιτολόγος Melinda Johnson και ο μαιευτήρας Russell Turk.

Καφεΐνη: Η καφεΐνη είναι ένα από τα βασικά συστατικά που περιέχονται στα αναψυκτικά. Το March of Dimes συστήνει οι γυναίκες να καταναλώνουν το πολύ μέχρι 200 mg καφεΐνης την ημέρα, καθώς οι γυναίκες που καταναλώνουν περισσότερη καφεΐνη έχουν αυξημένες πιθανότητες για αποβολή.

Αφυδάτωση: Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων ανθρακούχων ποτών μπορεί να δημιουργήσει αίσθημα αφυδάτωσης, εξαιτίας των πολλών χημικών που περιέχουν. Τα αναψυκτικά μπορεί να είναι υγρά αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αντικαταστήσουν το νερό, ειδικά στους μήνες της εγκυμοσύνης.

Απορρόφηση ασβεστίου: Η υπερβολή στην κατανάλωση αναψυκτικών δεν επιτρέπει την απορρόφηση του ασβεστίου, που ειδικά σε αυτή τη φάση της εγκυμοσύνης, ειδικά το ασβέστιο, το έχεις ιδιαίτερη ανάγκη.

Απόκτηση Υπερβολικού βάρους: Πολλά ανθρακούχα ποτά δεν περιέχουν ούτε ένα θρεπτικό συστατικό, ενώ είναι γεμάτα με υδατάνθρακες και γλυκαντικές ουσίες. Αν καταναλώνεις πολλά αναψυκτικά θα φορτώσεις τον εαυτό σου με θερμίδες που θα είναι πολύ δύσκολο να ξεφορτωθείς. Ειδικά σε αυτή τη φάση της ζωής σου, η κάθε θερμίδα που θα λαμβάνεις καλό είναι να έχει κάτι να προσφέρει τόσο σε εσένα όσο και στο μωρό σου.

Φούσκωμα: Το ανθρακικό που περιέχουν μπορεί να σου αφήσει την αίσθηση του φουσκώματος, ενώ μπορεί να έχεις και περισσότερα αέρια. Αυτά είναι πιο συνηθισμένο ειδικά το πρώτο τρίμηνο, όποτε και είσαι πιο επιρρεπής στις ναυτίες.

Καούρα: Τα ανθρακούχα ποτά είναι όξινα εξαιτίας των χημικών που χρησιμοποιούνται κατά την παρασκευή τους. Για αυτό το λόγο η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να σου δημιουργήσει το αίσθημα της καούρας.

Χημικά χρώματα… υποκατάστατα ζάχαρης και συντηρητικά: Τα αναψυκτικά διαίτης μπορεί να περιέχουν υποκατάστατα ζάχαρης. Η υπερβολική κατανάλωση αυτών σε συνδυασμό με τα συντηρητικά και τα χημικά χρώματα δεν είναι ότι καλύτερο για την υγεία του μωρού σου.

 

shape.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies