Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Αν έχετε αυτόν τον τύπο στήθους κινδυνεύετε από καρκίνο του μαστού!

Αν έχετε αυτόν τον τύπο στήθους κινδυνεύετε από καρκίνο του μαστού!

από kmir

karkinos stithisΒρετανοί επιστήμονες από τον οργανισμό Breast Cancer Campaign

προειδοποιούν για τον «κρυφό» παράγοντα που αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εκδηλώσεως καρκίνου.

Όπως δημοσιεύεται στη σχετική μελέτη, ο κίνδυνος είναι ιδιαίτερα αυξημένος για τις γυναίκες μέσης και μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίες θα πρέπει να λαμβάνουν ιδιαίτερα μέτρα προστασίας έναντι του συγκεκριμένου τύπου καρκίνου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους Βρετανούς ερευνητές, πρόκειται για τις γυναίκες που έχουν πυκνούς μαστούς, δηλαδή μαστούς που διαθέτουν περισσότερο κολλαγόνο και αδενικό ιστό παρά λιπώδη ιστό.

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της μελέτης του BCC, περισσότερο από το 8% των γυναικών, ηλικίας 47 έως 75 ετών, έχουν πολύ πυκνούς μαστούς και γι’ αυτό διατρέχουν έως και πενταπλάσιο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο του μαστού, σε σύγκριση με όσες δεν έχουν πυκνούς μαστούς.

Η πυκνότητα αξιολογείται με τη μαστογραφία, αλλά όχι με την ψηλάφηση, γεγονός που σημαίνει ότι κινδυνεύουν οι γυναίκες οι οποίες δεν κάνουν τσεκ απ.

«Τα υπάρχοντα στοιχεία συσχετίζουν τον καρκίνο του μαστού με την πυκνότητα των μαστών και αυτή πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψιν, όταν λαμβάνονται μέτρα προφύλαξης από τον καρκίνο του μαστού», δήλωσε η διευθύντρια του BCC, Ντέλιθ Μόργκαν.

 

 

 

www.onmed.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies